Google inaktiverar tillfälligt trafikdata och Google Maps-recensioner i Ukraina

Google Map Ukraina

För att begränsa informationen som ges till ryska och pro-ryska arméer har Google beslutat att blockera vissa funktioner i sitt kartverktyg för i synnerhet Ukraina.

Sedan starten av Rysslands invasion av Ukraina har flera stora digitala företag tagit beslutet att blockera vissa Kreml-finansierade webbplatser, sidor, kanaler eller applikationer i Europa, framför allt RT och Sputnik, men detta krig använder också instrument som för decennier sedan helt enkelt gjorde inte existera. Ta Google Maps till exempel: Mountain View-företagets karttjänst missbrukas nu i dess användning och kan användas som ammunition eller som ett riktigt vapen. Den amerikanska jätten har därför bestämt sig på plats.

Om samma ämne:
Öppen källkodsintelligens: om Ukraina invaderas får du veta om det först på TikTok

Google Maps berövas flera funktioner som avleds åt ena eller andra hållet

1eh I mars har Google beslutat att inaktivera, tills vidare, vissa funktioner i Google Maps som kan tillhandahållas och ses ” leva “. Först och främst inkluderar detta trafik- och cykellagren, som i fallet Ukraina skulle kunna ge värdefull information till Ryssland, för att samordna vissa attacker och förutse strategier på plats.

Kort efter beslutade Google att inaktivera, i Ukraina men även i Ryssland, alla redigeringsverktyg för karttjänsten, nämligen publicering av åsikter, kommentarer, men även foton och videor, som också kan ge värdefull information och geolokaliseras till arméer, civila och miliser på båda sidor.

På grund av en betydande ökning av inlägg på Google Maps relaterade till kriget i Ukraina har vi lagt till skydd för att bättre moderera och förhindra innehåll som strider mot vår policy. Detta inkluderar att tillfälligt blockera recensioner, foton och videor i regionen Google skrev i ett uttalande onsdagen den 2 mars.

Google Maps Ukraina blockerad © Clubic

En tillfällig avstängning i Ukraina och Ryssland, men internetanvändare vänder sig till ryska Google, Yandex

Ukraina, men även Ryssland och Vitryssland påverkas av raderingen av alla bidrag som postats de senaste dagarna, ” av en överflöd av försiktighet “Förklarar Google, som bekräftar åtgärdens retroaktivitet, och går tillbaka till början av invasionen. ” Och vi blockerar tillfälligt alla nya ändringar “, tillägger hon.

För om Google Maps-verktyget kan användas för att tillhandahålla militär information, kan det användas på alla sidor, särskilt användare lämnar åsikter om ukrainska och ryska restauranger, barer eller företag, antingen för att tillhandahålla strategisk information eller för att informera det ryska folket. till censur, om vad som verkligen händer i Ukraina. I detta avseende vill Google i alla fall visa en viss neutralitet och hindra någon från att kapa dess verktyg och därmed ägna sig åt ett brott mot dess användarvillkor.

Men alternativen saknas inte. Efter blockeringen av vissa funktioner i Google Maps vänder sig nu internetanvändare till Yandex Maps, den ryska motsvarigheten till verktyget, kopplat till den lokala sökmotorn, den amerikanska jättens huvudkonkurrent i tsarernas land.

Källa: google-blogg , BBC

Google kartor

Att ladda ned

Google kartor

  • Kartans noggrannhet
  • Mycket rik databas
  • Snabba uppdateringar

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som drar nytta av den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som utnyttjar den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Relaterade Artiklar

Back to top button