Google har befunnits skyldig till intrång i patent som tillhör Sonos genom preliminär provision

Google Nest Hub

USA:s internationella handelskommission har fattat ett beslut som sätter Google i problem. Enligt henne har jätten brutit mot patent som tillhör Sonos, vilket kan få konsekvenser för de produkter som distribueras av Mountain View-firman.

Redan väl igång har den rasande rättsstriden mellan Google och Sonos tagit en rejäl vändning de senaste dagarna. Den 13 augusti fann ITC:s domare, United States International Trade Commission, Google skyldig till att ha stulit flera teknologier som tillhör Sonos. Om detta bara är ett preliminärt beslut, tar varumärket som specialiserat sig på trådlösa högtalare och ljudsystem ett positivt första steg i den tvist som har ställts mot den amerikanska jätten sedan januari 2020.

Läs också:
Apple bötfällde 300 miljoner dollar för patentintrång

Google-Sonos-striden, inte en lång lugn flod

Vad anklagar Sonos Google för? Ljudvarumärket, som kan ha en röstassistent i sina lådor, hävdar att forskningen har brutit mot och gjort intrång i fem av sina patent, alla relaterade till smarta högtalare, på uppdrag av sina egna ljudprodukter.

Resultatet blev inte en lång lugn flod, eftersom förhandlingar – fruktlösa – ägde rum, innan det var Google som i sin tur attackerade Sonos. Sedan attackerade Sonos Google igen och anklagade det för att göra intrång i fem andra patent.

Slutligen fann domaren från ITC, en Washington-baserad myndighet, att Google hade gjort intrång i fem patent som tillhör Sonos, de som citerades i den ursprungliga ansökan. Kommissionen finner att Google brutit mot bestämmelserna i avsnitt 337 i Tariff Act från 1930 (en protektionistisk tarifflag). Och vi kommer att se att subtiliteten i dessa element i slutändan kan få olyckliga konsekvenser för Google.

Läs också:
Sonos kan ha en röstassistent i sina lådor

En risk att stoppa distributionen av Googles produkter i USA?

I kommissionens preliminära beslut påminner man om utövandet av sin befogenhet över ” import, försäljning för import eller försäljning efter import till USA » av de berörda produkterna och högtalarna.

Konkret innebär detta att distributionen av Google-produkter som bäddar in Sonos, och även de som bara ansluter till det, kan störas på amerikansk mark. Sonos har verkligen begärt ett försäljningsförbud i USA. Det finns därför en möjlighet, i detta skede av proceduren, att bland annat Pixel-smarttelefoner kommer att förbjudas att säljas i USA så länge de är nära eller på distans kopplade till Sonos-universumet. Men vi föreställer oss att en överenskommelse kommer att nås innan man når denna extrema situation.

Det slutliga beslutet bör fattas av samma kommission den 13 december. Amazon kan bli Sonos nästa “mål”. Företaget anklagar e-handelsjätten för samma kränkningar, men den här gången på Echo-högtalarna.

Källa: DET C
, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button