Google ger bort 300 € till dem som hjälper det att förbättra sin taligenkänning för personer med talskada

Google röstigenkänning

Som en del av sitt Euphonia-projekt bjuder Google in dig att delta genom att läsa meningar högt.

En övning som företaget belönar med en ersättning på 300 euro.

Vad är Project Euphonia?

Detta projekt är redan några år gammalt sedan Google startade det 2019. Det är ett forskningsinitiativ som syftar till att hjälpa människor som lider av språkstörningar genom att förbättra röstigenkänningsmodeller.


För att förbättra röstassistenterna behöver Google röstprover från personer med dessa svårigheter. För att uppmuntra människor att delta är Mountain View-jätten redo att stoppa in handen i plånboken.

Förslaget är enkelt: volontärer spelar in sig själva med hjälp av ett onlineverktyg från Google och läser meningar högt. Dessa inspelningar kommer att göra det möjligt för företaget att studera hur man kan förbättra röstigenkänningen för personer med talstörningar.

Antagningskriterier och förfarande

För att delta måste du uppfylla två villkor. Den första, vara minst 18 år gammal. Den andra, att ha problem med att göra dig förstådd när du pratar – och inte bara på grund av din accent, säger Google!

Därefter fortsätter uppgiften i två steg. Det första är ett slags test: du kommer att ha en inledande lista med cirka 30 meningar som kommer att användas för att upptäcka och lösa eventuella inspelningsproblem; Google använder dem också för att avgöra vilka fraser som kommer att studeras härnäst.

När den här fasen är klar kommer du att få en komplett lista med cirka 1300 fraser. Enligt Google tar det mellan 4 och 7 timmar att läsa dem; företaget uppmanar dig dock att ta dig tid.

Belöningen

Google följer uppenbarligen ordspråket “allt arbete förtjänar lön”; om du deltar får du en bonus.

För 1300 registrerade fraser ger Google dig ett kontantpresentkort värt 300 euro. Detta ger en timlön på 75 euro för den som slutför sin uppgift på 4 timmar; runt 43 euro för dem som tar mer än 7 timmar. Tja, du kan föreställa dig, det primära målet med detta tillvägagångssätt är förmodligen inte lockelsen till vinst; kvarstår att denna nätta summa alltid är bra att ta.

Anmälningsformuläret kan laddas ner här.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button