Google: Från och med idag är det möjligt att ta bort din adress och privata telefonnummer

En hjälpande hand från Google mot absolut integritet, det är nu möjligt att begära borttagning av din privata adress och telefonnummer!

Google: Hur man tar bort adress och telefonnummer

I den digitala tidsåldern på webben är det möjligt att hitta all information vi behöver, till exempel adressen till en butik eller telefonnummer till ett proffskontor. Men vad händer om nätverket blir en informationshåla för privata medborgare? Detta är den punkt som Google ville hjälpa till med internetanvändarnas integritet.

Det kan också hända oavsiktligt att våra uppgifter hamnar online, kanske har vi registrerat oss på en sida och till och med gett samtycke till att överföra uppgifterna till tredje part, med resultatet att dessa hamnar sprängd på förstasidan av Google-sökningar.

Vid det här laget kan alla som vill hitta information om oss använda sökmotorn för att få informationen. Utöver detta måste det sägas att hypotetiskt sett kan de som söker vår data på Google vara en person med ett inte särskilt ädelt syfte. Å andra sidan har vilken statlig myndighet som helst det redan och om en vän ville skicka ett paket till oss eller ringa oss så skulle han förmodligen redan ha våra uppgifter och kontakter.

Bortsett från denna utgångspunkt är det från och med idag möjligt att be Google att ta bort en rad resultat som leder till vår data som: personnummer, bankkontonummer och kreditkort, bilder av identitetshandlingar och handskrivna signaturer, journaler, fysiska adresser, telefonnummer och e-postmeddelanden, konfidentiella inloggningsuppgifter, personliga intima bilder utan samtycke, pornografiska deepfake-videor eller bilder redigerade på datorn .

För att göra detta, ge Google bara adressen som leder till vissa webbplatser som innehåller vår data, och när begäran har granskats kommer de inte längre att visas i sökresultaten.

För de mindre kunniga i ämnet anger vi att radering av Googles sökresultat inte är detsamma som att radera data på destinationswebbplatsen. I det här fallet måste du kontakta platschefen och begära borttagning.

Relaterade Artiklar

Back to top button