Google Foto kommer att ha en videoredigerare, först reserverad för Chromebooks

Acer Chromebook Spin 514 © Acer

När helgen närmar sig har Google just meddelat nya funktioner för sin applikation Bilderläggs exklusivt på Chromebook För det första.

Under de närmaste månaderna planerar Mountain View-företaget att distribuera ett brett utbud av nya funktioner för sin Google Foto-applikation. Upptäck allt som väntar dig nu!

Google Photos är berikat med en videoredigerare…

Detta är den viktigaste nya funktionen som Google tillkännager: tillägget av en videoredigerare i Google Foton. Från och med nästa höst kommer Chromebook-ägare faktiskt att kunna använda applikationen för att göra sina semestervideor. Liksom traditionell redigeringsprogram, kommer Google Fotos filmredigerare att göra det enkelt att skapa projekt från grunden, allt från de element du vill kompilera till ditt montage (klipp, foton, musik, etc.).

Google Foton - Videoredigering © Google

För de mindre erfarna kommer Google att låta dig välja ett tema i förväg, och applikationen kommer sedan att ta hand om att skapa filmer från de valda filerna. Var i alla fall medveten om att du kommer att kunna dra fördel av olika parametrar för att anpassa dina montage genom att justera kontrasten eller ljusstyrkan. Slutligen kommer många effekter också att finnas, inklusive Real Tone-filter, för att förfina dina skapelser så bra som möjligt.

… och full av funktioner

Under de närmaste veckorna kommer Google Foton att integreras ytterligare i Chrome OS, och integreras direkt med apparna “Galleri” och “Filer” på din Chromebook. Om du till exempel vill öppna en video från “Galleri”-applikationen behöver du bara ett enda klick för att redigera den från Google Fotos videoredigerare. Enkelt och praktiskt.

Så det är klart att Chrome OS-kunder nu kommer att ha en bredare arsenal av appar för sina redigeringar. Men observera att under de kommande dagarna kommer applikationen också att integrera möjligheten att lägga till bakgrundsbilder från dina Google Photos-album, och att den även låter dig välja mellan ett ljust och mörkt tema (denna funktion gäller inte bara appen Foton utan även ditt Chromebook-tema).

Google Foton © © Google

Hur som helst, trots ankomsten av en videoredigerare, låt oss komma ihåg att Google Photos strängt taget inte är ett redigeringsprogram. För de som verkligen vill påbörja mer ambitiösa videoredigeringsprojekt från sin Chromebook, meddelar Google att LamaFusion-applikationen snart kommer. Detta är mycket användbart, speciellt för integration av grafik, övergångar och effekter av alla slag.

Källor: Gränsen, Google

Relaterade Artiklar

Back to top button