Google: efter kalkylatorn, gitarrtunern på sökmotorn

Google Guitar Tuner © Google via The Verge

I sin ständiga strävan att göra sin sökmotor Google har precis lagt till en ny funktion som är avgörande för vårt dagliga liv.

Som ofta var det ingen som bad om det men Google gjorde det. Potentiellt praktiskt för gitarrister är den nya funktionen i fråga ingen mindre än en tuner.

Miniräknare, omvandlare, gitarrtuner…

Vid sidan av kalkylatorn, “heads or tails”, valuta- eller enhetsomvandlare, har vi här ett verktyg som kanske är mindre viktigt men som går in i samma logik: att erbjuda ett snabbt och funktionellt resultat på söksidan .

Älskare och älskare av SEO (naturlig referens) kommer därför fortfarande att få håret ur sig eftersom det verkar som att Google nästan försöker hindra oss från att klicka på resultaten från sin egen sökmotor. Men det är inte frågan: det alla undrar (?) är om det här verktyget verkligen fungerar.

Det kommer bara att bero på vilken enhet du använder för att använda tunern. Mellan en avancerad mikrofon ansluten till en PC och en smartphone från 2010 kan en stor skillnad finnas kvar och resultaten blir inte desamma: kvaliteten på mikrofonen i den här gamla telefonen kommer inte att vara tillräckligt hög för att Google ska kunna att känna igen de spelade tonerna och därför informera dig om de manipulationer som ska utföras på din gitarr.

För att använda den här funktionen, skriv bara “google guitar tuner” i sökmotorn. Andra likvärdiga sökord bör ge samma resultat.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button