Google Earth: Så här använder du den nya Timelapse-funktionen

Med anledning av Jordens dagpresenterade Google officiellt den nya funktionen för Google Earth: Timelapse. Alla som bevittnade blev förvånade över att se konsekvenser som människan har orsakat till planeten. Otroligt gripande bilder som de förstod väl 37 år gammal av naturliga och icke-naturliga terrestra mutationer. En tydlig och synlig resa genom tiden. Om du har hört talas om den här funktionen, men inte vet hur du använder den, följ den här artikeln där du hittar allt instruktioner nödvändigt, enkelt och omedelbart.

Så här använder du Google Earths Timelapse-funktion

Att se födas Dubai från sanden och havet eller se med egna ögonurban påverkan med utvecklingen av stora städer som har tagit plats från naturen är det otroligt. Idag är det möjligt tack vare Timelapse-funktionen i Google Earth. Så här kommer du åt det.

  1. Först måste du gå till officiella webbplats av Google Earth genom att klicka på den här länken. Eller ett annat alternativ är att ladda ner appen från Play Butik.
  2. När kartan är öppen, för att aktivera Timelapse-funktionen klicka eller välj ikonen i form av roder på den vänstra menyn som heter “Voyager“.
  3. I “Voyager” bland de många alternativen kan du också välja förladdade platser som kommer att visa hur de har förändrats under de 37 åren. Det krävs lite tålamod och väntan på att sidan ska komma lastad till 100 % (indikatorn finns längst ner till vänster).

Flera kategorier att observera

I menyn “Voyager” i Google Earth är det möjligt att välja flera kategorier att observera. Det ska bli intressant att se hur urban expansion på jorden har påverkat under åren. Eller den Global uppvärmning och även den skogens omvandling. Användbara och praktiska filmer gjorda i samarbete med NASA. Satellitbilderna omfattar som redan nämnts 37 år och exakt från 1984 till 2020.

Google för att beskriva den enorma mängden arbete, med anledning av evenemanget, förklarade: “”.

För mer information rekommenderar vi att du läser den här artikeln.

Relaterade Artiklar

Back to top button