Google Domains är slut på beta, men vad är det?

Google Domains © © Google

Även om det är tillgängligt i flera år redan, är det först nu som Google Domains precis har lämnat sin betastatus. Och ja, sju år efter den första implementeringen, tjänstendomänregistrering från Mountain View-företaget lanseras officiellt.

Google Domains har äntligen förlorat sin “beta”-beteckning och är nu tillgänglig i flera länder!

Google Domains: quesaco?

Om du kanske har hört namnet “Google Domains” förut kanske du inte vet vad det egentligen står. Google Domains, som lanserades för allra första gången i januari 2015 i en betaversion, är en domänregistreringstjänst som, som namnet antyder, tillhör det berömda företaget Mountain View. Användare som letar efter ett domännamn kan sedan välja mellan fler än 300 olika domänändelser, ha tillgång till en DNS som körs direkt från Googles infrastruktur eller till och med ha kundtjänst öppen 24 timmar om dygnet, 7 d/7, denna underhålls av riktiga människor för att säkerställa optimal assistans.

Tjänsterna som erbjuds av Google med Domains slutar inte där, eftersom jätten också tillhandahåller integritetsskydd, överföring av e-post (upp till 100 alias för e-postadresser kan skapas från den valda domänen) samt aktiveringen av DNSSEC med ett enda klick. Många gratisverktyg är tillgängliga för Internetanvändare och domäner är tillgängliga från 7 euro per år (årspriserna kan variera avsevärt beroende på typ av domän).

Sammanfattningsvis är Google Domains:

  • Verktyg för att utveckla din onlinenärvaro med Google
  • Tillförlitlighet (stabil service och solid infrastruktur)
  • Mervärde utan extra kostnad (sekretess och säkerhet)

Slutet på en långvarig beta

Efter mer än sju långa år i “beta”-status är Google Domains nu officiellt tillgängligt i totalt 26 länder. Google Domains, som ursprungligen presenterades 2014, kommer definitivt att ha varit långsamma med att se dagens ljus i sin slutliga version. Som jämförelse tog det “bara” fem år för Gmail att komma ur betafasen.

Hur som helst, för att registrera ett domännamn hos Google Domains måste du självklart ha en webbplats att associera det med. Och för det är det numera inte längre nödvändigt att anlita webbutvecklares tjänster. Faktum är att om företaget rekommenderar att som en prioritet använder sitt eget verktyg för att skapa webbplatser, nämligen Google Sites, är det värt att påpeka att många verktyg för att skapa webbplatser som Blogger, Shopify, Wix, Squarespace eller till och med WordPress inte nödvändigtvis kräver någon speciell erfarenhet av webbplatsdesign.

Slutligen meddelade Google stolt i sitt blogginlägg att flera miljoner domänregistreringar redan är aktiva. Dessutom erbjuder företaget fram till den 15 april, till nya och gamla användare, 20 % rabatt för all domänregistrering eller överföring till Google Domains med koden DOMAINS20. Om detta intresserar dig, då vet du vad du måste göra.

Om samma ämne:
Google Kalkylark kommer att fördubbla det maximala antalet celler i en kommande uppdatering

Källor: Gränsen, Google

Relaterade Artiklar

Back to top button