Google Chrome tar bort möjligheten att styra dina egna plugins

Om vi ​​har en version av Google Chrome släppt hittills och vi skriver ” chrome://plugins/ ”, kan vi se hur webbläsaren öppnar en intern konfigurationssida från vilken vi kommer att se en serie interna tillägg, som t.ex. PDF-dokumentvisare eller Flash-plugin och utifrån det kan vi se dessa komponenter i detalj och till och med inaktivera dem så att de inte är en del av vår webbläsare.

Nyligen introducerade Google en ny förändring i sin webbläsare, som kommer med Google Chrome 57 vilket förhindrar användare från att konfigurera och hantera dessa komponenter. På så sätt kommer användare av nästa version som försöker komma åt konfigurationssidan för det tidigare pluginet att se hur webbläsaren returnerar ett 404-fel indikerar att sidan inte är tillgänglig.

Google erbjuder alltmer användarna mindre avancerad kontroll över Chrome

Många användare av Google Chrome 56, den senaste versionen som släpptes förra veckan, har sett att några plugins, när de har inaktiverats, återaktiveras. Från nästa version kommer alla dessa plugins alltid att vara aktiverade som standard och dessutom kommer användare inte att kunna göra något för att undvika det.

Trots detta, vissa plugins, som Adobe Flash och PDF Viewer, kan styras från konfigurationsmenyn av webbläsaren, även om andra, såsom Widevine eller DRM-stöd, inte kommer att kunna. Hur som helst, medan om vi avaktiverade plugin-programmet från “plugin-sektionen” skulle det vara helt inaktiverat, om vi gjorde det från webbläsarkonfigurationen skulle det inte vara det, men Flash skulle fortsätta att laddas i minnet och det enda som skiljer sig är att när vi vill gå in på den specifika sidan med denna typ av innehåll kommer vi att se ett meddelande.

Det finns en tillfällig lösning på denna begränsning av Google Chrome

Om vi ​​av någon anledning vill ta bort en komponent permanent från webbläsaren kan vi alltid göra det genom att ta bort den helt från vår dator. För att göra detta går vi helt enkelt åt webbläsarens installationssökväg:

  • C: Programfiler (x86) Google Chrome Application [version du navigateur]

Och där raderar vi nämnda post. Komponenten kommer att upphöra att existera och laddas därför inte, åtminstone förrän Chrome uppdateras igen.

Har du använt för att manuellt ta bort eller inaktivera vissa webbläsarplugin?

Relaterade Artiklar

Back to top button