Google Chrome Minnesanvändningsproblem/minnesläcka?

Jag gillar att använda Google Chrome att arbeta i Internet(Internet) , och en av de främsta anledningarna har alltid varit att det är väldigt snabbt! Jag har aldrig gillat svullnad Firefox med alla tillägg, och Internet Explorer bara långsamt.

Microsoft Edge lite snabbare än IE men jag använder så många andra tjänster Google Vad Krom fortsätter distrahera mig. Ny webbläsare Firefox Kvant(Quantum webbläsare) ännu snabbare än Krom och jag funderade verkligen på att byta till det.

När jag först började använda Krom jag var nöjd med det enkla och intuitiva gränssnittet och det otroliga surfhastighet(surfhastighet). Men efter flera månaders intensiv användning Krom på en mycket snabb dator märkte jag att flikarna skulle vara tomma i några sekunder innan webbsidan laddades, liksom andra allmänna nedgångar.

Chrome Task Manager

Efter lite letande bestämde jag mig för att ta en titt Aktivitetshanteraren(uppgiftshanteraren) och se vilka processer som körs för Krom . Här är vad jag hittade:

Heliga ko(Heliga ko)! Det är 35 processer Google Chrome! Det är många processer plus över 5 GB minnesanvändning(minnesanvändning) . Vilka är dessa processer Krom? När jag tog skärmdumpen ovan hade jag naturligtvis 16 flikar öppna, men alla webbsidor var statiska, utan video- eller animationsuppspelning(spel eller animationer) . Så varför 35 processer och gigabyte(GBs) minne?

Du kan ta reda på vad som ligger bakom var och en av dessa processer i Krom genom att högerklicka titelraden(titelrad) (inte på en flik) och välja Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren).

bild

Här kommer du att se varje process (kallad uppgift) köra in Google Chrome . Jag blev snabbt förvånad över vad jag såg.

Webbläsaren är en process, varje flik är en separat process, och sedan fanns det webbapplikationsprocesser, GPU(GPU) och varje förlängning och plug-in(tillägg och plug-in) som jag inkluderade! Hallå! Av vad jag har läst på nätet Google , de delar upp allt i olika processer eftersom det gör webbläsaren mer stabil. Till exempel om Flash plugin(Flash-plugin) kommer att krascha, den raderar inte alla dina flikar eller hela din webbläsare.

Använder sig av Google Chrome så länge insåg jag att detta är väldigt sant. Det har varit många fall där en flik har dött och jag kunde bara stänga fliken och fortsätta använda de andra flikarna normalt, annars Chockvåg hängde bara på och jag stängde den här fliken, och alla(tab och allt) resten fungerade bra.

Så min nästa tanke var att låta alla individuella processer använda det extra minnet, i motsats till hur det brukade vara. Från vad jag har samlat på nätet verkar det som att även om det fanns färre processer så skulle plugins och tillägg fortfarande använda minne, kanske lite mindre. Att skapa en ny process har en liten omkostnad, men den är försumbar.

Du kanske också har lagt märke till flera objekt som anges som underram: (underram:) https://accounts.google.com . Först trodde jag att det hade något med den öppna fliken att göra gmail men fick reda på att det är ganska annorlunda. Faktiskt(I grund och botten) Google sätter vissa processer i sin egen process för att korrekt isolera dem. Så det fanns flera webbplatser som var inuti de underramarna istället för att ha sina egna separata flikprocessen(flikprocess) .

Så, finns det något du kan göra för att minska mängden minne som används? Krom ? När det gäller mig märkte jag en stor skillnad när jag inaktiverade flash för alla webbplatser istället för att lämna den på inställningen ” Fråga mig först.” (Fråga mig först) För att helt inaktivera flashminnet, gå till ” inställningar(Inställningar)”, tryck sedan på ” Dessutom(Avancerat)” längst ned och klicka sedan på ” Innehållsinställningar(Innehållsinställningar)” under ” Sekretess och säkerhet(Sekretess och säkerhet)”. Klick Blixt ‘ och se till att det står “Blockera webbplatser från att använda Flash( Blockera webbplatser från att köra Flash) » .

Detta sparade mig över 1 GB minne(minnesanvändning) . Jag visste inte men flera webbplatser använde Blixt . Även med funktionshindrade Blixt webbplatserna fungerade bra så jag gick Blixt Inaktiverad. Ett annat sätt att minska minnet är att ta bort vissa tillägg, speciellt om du inte använder dem. Alternativt kan du helt enkelt inaktivera tillägget om du behöver det då och då och inte vill ta bort det helt.

Om du inaktiverar tillägget förhindras minnesanvändning. Äntligen har du kanske märkt GPU-process(GPU-process) Krom , som bör vara aktiverat som standard. Om din hårdvara stöder det, Krom kommer att överföra vissa uppgifter till din GPU(GPU) som är snabbare och effektivare än din CPU(CPU) . Det kallas hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) . Om du vill kan du stänga av den genom att gå till ” inställningar(Inställningar)” och rulla sedan ned till ” Systemet”(Systemet) .

Om du stänger av hårdvaruacceleration(maskinvaruacceleration), ditt arbete i Krom kommer att gå lite långsammare, så tänk på det.

Så om du känner för Krom Det tar för lång tid random access minne(RAM), checka in Aktivitetshanteraren(Task Manager) och försök inaktivera tillägget som använder för mycket minne. När det gäller mig så hade jag en tillägg som jag gillade men som inte har uppdaterats sedan 2013, varför den kunde använda så mycket minne. Om du inte behöver ett resurskrävande tillägg, inaktivera det så blir du mer bekväm att arbeta i Internet(surfupplevelse). Inaktivera också Blixt om du verkligen inte behöver det. Njut av!

Jag älskar att använda Google Chrome för att surfa på Internet och en av de främsta anledningarna har alltid varit att det är supersnabbt! Jag har aldrig gillat Firefox med alla tillägg och Internet Explorer är helt enkelt långsamt.

Microsoft Edge är ganska mycket snabbare än IE, men jag använder så många andra Google-tjänster att Chrome fortsätter att dra mig tillbaka. Firefoxs nya Quantum-webbläsare är ännu snabbare än Chrome och jag har verkligen funderat på att byta.

När jag först började använda Chrome var jag nöjd med det enkla rena gränssnittet och den otroliga surfhastigheten. Men efter några månaders användning av Chrome hårt på en mycket snabb dator, märkte jag att flikarna var tomma i några sekunder innan jag laddade en webbsida och annan allmän långsamhet.

Chrome Task Manager

Efter att ha letat lite, bestämde jag mig för att ta en titt på aktivitetshanteraren och se vilka processer som kördes för Chrome. Här är vad jag hittade:

heliga ko! Det är hela 35 Google Chrome-processer! Det är många processer plus över 5 GB i minnesanvändning. Vad är alla dessa Chrome-processer? Visst, jag hade 16 flikar öppna när jag tog skärmdumpen ovan, men alla webbsidor var statiska utan att spela upp videor eller animationer. Så varför 35 processer och GB minne?

Du kan ta reda på vad som ligger bakom var och en av dessa processer i Chrome genom att högerklicka på namnlisten (inte på en flik) och välja Aktivitetshanteraren.

bild

Här kommer du att se varje process (kallad en uppgift) som körs i Google Chrome. Jag blev snabbt förvånad över vad jag såg.

Webbläsaren är en process, varje flik är sin egen process och sedan fanns det processer webbappar, GPU och för varje tillägg och plugin som jag hade aktiverat! Ejj! Från vad jag läste på nätet från Google så separerar de allt i olika processer eftersom det gör webbläsaren mer stabil. Till exempel, om Flash-pluginet kraschar, kommer det inte att ta ner alla dina flikar eller hela webbläsaren.

När jag använde Google Chrome så länge insåg jag att detta är mycket sant. Det fanns många gånger när en flik dör och jag kan bara stänga fliken och fortsätta använda mina andra flikar normalt, annars skulle Shockwave bara hänga sig och jag dödade den ena fliken och allt annat fungerade bra.

Så min nästa tanke var om att ha alla separata processer använde ytterligare minne i motsats till hur det var tidigare. Från vad jag har samlat på nätet verkar det som att även om det fanns färre processer, så skulle plugins och tillägg fortfarande använda minne, kanske bara något mindre. Det finns en liten omkostnad för att skapa en ny process, men den är liten.

Du kanske också har märkt flera artiklar listade som underram: https://accounts.google.com. Först trodde jag att det här var något att göra med att ha en flik öppen för Gmail, men lärde mig att det är något helt annat. I grund och botten lägger Google in vissa processer i sin egen process för att korrekt isolera dem. Så det fanns flera webbplatser som var inuti dessa underramar istället för att ha sin egen separata flikprocess listad.

Så finns det något du kan göra för att minska mängden minne som Chrome använder? För mig märkte jag en stor skillnad när jag inaktiverade flash för alla webbplatser istället för att lämna den på Fråga mig först miljö. För att inaktivera blixten helt, gå till inställningarklicka sedan på Avancerad längst ner och klicka sedan på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet. Klicka på Blixt och se sedan till att det står Blockera webbplatser från att köra Flash.

Det sparade mig över 1 GB i minnesanvändning. Jag visste inte, men flera webbplatser använde Flash. Även med Flash inaktiverat fungerade webbplatserna bra, så jag höll Flash inaktiverat. Det andra sättet att minska minnet är att ta bort vissa tillägg, speciellt om du inte använder dem. Du kan också helt enkelt inaktivera ett tillägg om du behöver det ibland och inte vill ta bort det helt.

Om du inaktiverar tillägget kommer det att förhindra att det tar upp minne. Slutligen kanske du har märkt en GPU-process i Chrome, som bör vara aktiverat som standard. Om din hårdvara stöder det kommer Chrome att ladda ner vissa uppgifter till din GPU, vilket är snabbare och mer effektivt än din CPU. Det här kallas hårdvaruacceleration. Om du vill kan du inaktivera den genom att gå till Inställningar och sedan rulla hela vägen till botten till Systemet.

Om du inaktiverar hårdvaruacceleration blir din upplevelse i Chrome lite långsammare, så tänk på det.

Så om du tycker att Chrome tar upp för mycket RAM-minne, kolla i Aktivitetshanteraren och försök inaktivera tillägget som använder för mycket minne. För mig hade jag ett tillägg som jag gillade, men som inte har uppdaterats sedan 2013, varför det kunde ha använt så mycket minne. Om du inte behöver en resurshöggande tillägg, inaktivera den och du får en bättre surfupplevelse. Inaktivera även Flash om du inte verkligen behöver det. Njut av!