Google Chrome-logotypen utvecklas… mycket subtilt

Chrome-logotyp © Bild: Google

Du kanske inte har märkt det, men Google Chrome
fick en ny logga.

Den senaste utvecklingen av webbläsarlogotypen går åtta år tillbaka i tiden.

En ny logotyp för Google Chrome

Du måste ha ett skarpt öga för att lägga märke till det, men Google Chrome har ett nytt utseende idag: Google har verkligen beslutat att ändra logotypen för sin webbläsare, vilket inte hade hänt sedan 2014.

Nyheten reflekteras i platta färgområden utan relief, samt en något större central blå cirkel. Googles team har också upptäckt att det faktum att ” att placera vissa nyanser av grönt och rött bredvid varandra skapade en obehaglig färgvibration “. För att lösa detta problem visar den nya logotypen nya mycket subtila gradienter…

Google Chrome-logotypen kommer inte heller att vara densamma beroende på ekosystemet. På ChromeOS kommer logotypen att vara mer färgstark, medan på macOS kommer logotypen att ha en liten skugga, vilket gör att det ser ut som det ” stava från kajen. Versionerna av Windows 10 och 11 har en mer uttalad gradient för bättre integration med stilen hos andra Windows-ikoner.

Minns att Google Chrome 2008 visade en logotyp som var både glänsande och tredimensionell, som tvärtom hade reducerats till en symbol för modernitet i 2D redan 2011.

Google Chrome recension: prestanda på bekostnad av integriteten

Favoritwebbläsaren för mer än hälften av internetanvändare över hela världen, på smartphones och datorer, Google Chrome skiljer sig tydligt från konkurrenterna med sin snabba uppdateringscykel, sina mycket avancerade funktioner och sin benägenhet att orientera standarderna för de nuvarande webbplatserna. Trots denna uppenbara förträfflighet drar dess hantering av personuppgifter fortfarande den hårdaste kritiken, och det med rätta.

Läs mer

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button