Google Chrome: hejdå uppdateringar och inget mer programvarustöd för dessa datorer

Vi pratade ofta och gärna om Google Chrome och hur den lyckas involvera användaren i sin nya användarupplevelse. En meritnotering som är på väg att begränsa sig till specifika processorer eftersom utvecklingsstöd för föråldrade plattformar är på väg att avta. Som meddelats av Mountain View kommer vi faktiskt att förlita oss på en ny lista med inkompatibla processorer som från nästa version inte längre kommer att dra nytta av uppdateringarna. Här är vad de är.

Adjö Google Chrome för många bakdaterade datorer: här är vem som inte längre kommer att få den uppdaterade programvaran

Ett dokument om utvecklingspolicyn för den berömda webbläsaren hänvisar till det avvecklade mjukvarustödet för en specifik kategori av CPU. Google Chrome desktop det kommer inte längre att fungera och kommer inte att tillhandahålla nästa versioner från och med nummer 89.

Nyheten som rapporterats av Chromium-teamet tillkännager fortsättningen av uppdateringsaktiviteterna för X86 CPU som inte kan garantera stöd för SSE3-instruktionsuppsättningen. Google Chrome 89 därför kan den inte installeras på dessa maskiner. Det här är mikroprocessorer som går tillbaka till 2005. Dessa inkluderar modellerna som förutsåg Intel Core 2 Duo som Intel Atom och Celeron M.

Kom ihåg att Windows 10 kräver minst SSE2 vilket innebär att gamla Wind 10-datorer inte kommer att kunna använda Chrome såväl som framtida versioner av Microsoft Edge baserad på Chromium om inte Microsoft beslutar sig för att officiellt utöka stödet.

Google kommer att börja varna användare med en speciell popup inne i webbläsaren med följden att installationsförsöket kommer att orsaka en krasch under installationsfasen. Ändringen kommer att påverka Windows-plattformarna eftersom ChromeOS, Android och Mac kräver processorer uppdaterade till SSE3-instruktioner under en tid nu.

Relaterade Artiklar

Back to top button