Google Chrome: det är värt att uppdatera omedelbart med tanke på den nya faran

Sett och betraktat det nya hotet upptäckt för Google Chrome det är tillrådligt att omedelbart uppdatera webbläsaren till den nya versionen. Utvecklingsteamet gick långt för att varna användare för en farligt fel som omedelbart korrigerades av Mountain View-utvecklaren med lanseringen av den lämpliga fixen som följde meduppdatering 88.0.4324.150: Låt oss ta reda på vad som hände tillsammans.

Google Chrome 88: Denna patch behövs för att fixa det ökända säkerhetsfelet

A viktig sårbarhet hittades av forskaren Matias Buelens tillbaka från att ha verifierat ett trots som kunde kosta alla användare dyrt. Villkoren i meddelandet från moderbolaget lämnar inget utrymme för någon personlig tolkning av fakta:

Trots saknade framträdande detaljer om arten av Google Chrome problem vi vet att detta är en brist som hackare kan utnyttja för att ta kontroll över användarnas enheter. Från och med den 4 februari 2021 är det möjligt att ladda ner och installera den nya versionen av webbläsaren för system Windows, Mac och Linux identifieras med koden som tidigare angivits ovan. Det kan vara så att systemet har uppdaterats i bakgrunden men det är bättre att manuellt kontrollera vilken version som används.

För att kontrollera Google Chrome-version det är nödvändigt att klicka på de tre vertikala prickarna längst upp till höger i webbläsarfönstret. Härifrån är det sedan nödvändigt att välja och sedan, där vi kommer att hitta det progressiva numret. I händelse av en tidigare version kan vi uppdatera genom att ladda ner det rekommenderade paketet.

Felet träffar Javascript-renderingsmotor V8, som handlar om att läsa de dynamiska delarna av webbsidor. Ett skript som om det körs av fel händer kan slå tillbaka på vår säkerhet och ge upphov till en rad katastrofala säkerhetshändelser. Uppdatera Chrome nu, innan det är för sent.

Relaterade Artiklar

Back to top button