Google Chrome 94: förenklad åtkomst till Drive och delningsalternativ

Chrome Clubic © Clubic.com

Google Chrome 94
är tillgänglig, en uppdatering som borde glädja användare som är vana vid att använda Drive och dela innehåll.

Implementeringen av version 94 av Google Chrome pågår. Som vanligt ger uppdateringen sin del av nya funktioner och förbättringar till webbläsaren, med i centrum för denna uppdatering förenklad åtkomst till visst innehåll och vissa funktioner.

Läs också:
Chrome: Google åtgärdar 11 säkerhetsbrister i en uppdatering

En mobilinspirerad funktion

En av de omedelbart märkbara förändringarna i webbläsaren är en ny infoga på ” Ny flik ” som standard. Förutom genvägar till de mest besökta webbplatserna erbjuder den här skärmen nu genvägar till de tre senaste Google Drive-dokumenten som öppnats för att snabbt komma åt dem igen. Via Chrome-anpassningsinställningarna är det möjligt att avaktivera denna funktion.

Webbläsaren testar också ett alternativ för snabb innehållsdelning, som låter dig överföra en Clubic-artikel (till exempel) till kontakter eller publicera den på ett socialt nätverk med ett klick på en ikon, som finns i URL-fältet vid sidan av favoriter. Inspirerad av delningsfunktionerna som vi redan har på mobilen kan den aktiveras i flaggorna: chrome://flags/#sharing-hub-desktop-app-menu.

På den mobila gränssnittssidan ändras Google Chrome för Android för att ta till sig ännu fler UI-element från Material You, som har blivit mer och mer populärt de senaste veckorna på applikationer i Googles ekosystem (Meddelanden, Gmail, Klocka, Foton …).

Läs också:
Chrome kommer snart att göra det enkelt att navigera mellan dina sökresultat

Mot alla HTTPS

Chrome 94 fortsätter att tvinga fram HTTPS, som redan laddades som standard på kompatibla webbplatser. Nu kommer webbläsaren att försöka uppgradera alla sidor till HTTPS. Om det misslyckas kommer ett varningsmeddelande att visas innan du kan komma åt HTTP-versionen av sidan.

Med den här uppdateringen lyfter Chrome fram ett nytt API, WebGPU, som gör att webbutvecklare kan dra fördel av datorns grafikkraft, vilket så småningom ska visa sig vara användbart för spel som lanseras i webbläsaren.

Källa: Hur man nördar

Relaterade Artiklar

Back to top button