Google blockerar nu betalda appuppdateringar på ryska Google Play

Google Play Butik Android © Shutterstock

De mobilappar betalas från Google Play Butik kommer inte längre att uppdateras i Ryssland, meddelade Google, som därmed ansluter sig till de sanktioner som väst har infört mot landet Vladimir Putin.

Sedan krigets början i Ukraina har de tekniska jättarna mångdubblat åtgärder för att försvaga Ryssland.

Google ger råd till utvecklare

Som en del av vårt efterlevnadsarbete blockerar Google Play nedladdning av betalappar och betalappuppdateringar i Ryssland från och med den 5 maj 2022 “, sa företaget. Om inga ändringar kommer att tillämpas på gratisapplikationer kommer uppdateringar av betalappar att blockeras automatiskt.

I detta sammanhang råder Mountain View-företaget utvecklare att bevilja perioder utan att debitera prenumerationer och att ställa in gratis provperioder. Den senare kan också skjuta upp förnyelser i upp till ett år, vilket bör tillåta ryska användare att fortsätta få tillgång till innehåll utan att debiteras under denna uppskovsperiod.

Slutligen, när det gäller applikationer som erbjuder viktiga tjänster som garanterar användarnas säkerhet eller ger dem tillgång till information, föreslår Google ” erbjuda din ansökan gratis eller ta bort den betalda prenumerationen under denna paus “.

Ryssland VS Google: slag för slag

Detta tillkännagivande är inte det första som kommer från Mountain View mot Ryssland. Redan den 10 mars stängde Google av betalda applikationer och prenumerationer i Ryssland; detta inkluderade köp av nya appar, prenumerationsbetalningar och köp i appar. Företaget såg ändå till att användarna alltid kunde komma åt applikationer och spel som redan laddats ner eller köpts. Så är det inte längre.

Dessutom har Google tagit beslutet att stoppa sin reklamverksamhet i fosterlandet, efter att Roskomnadzor, den ryska federala telekommunikationsövervakningstjänsten, beordrade den amerikanska jätten att inte sprida falsk information på sina plattformar.

Dessutom tog Google bort ryska medier RT och Sputnik från sin Play Store i Europa, medan Kreml beslutade att förbjuda Google News i sitt land.

Om samma ämne:
För att motarbeta ryska hackare, så här stärker Google sin säkerhet

Källor: 9to5Google, Pipande dator

Relaterade Artiklar

Back to top button