Google, att spela online med överlägsen kraft är väldigt enkelt

Google introducerade sin speltjänst för flera år sedan Stadia baserat på moln på Game Developers Conference (GDC) av San Francisco. Googles vd Sundar Pichai, som påstod sig ha provat Fifa 19 ett tag, presenterade Stadia-tjänsten under en keynote på GDC. Pichai beskrev det som en plattform för alla och talade i det fallet om Googles ambitioner för det strömning spel på alla typer av enheter.

Phil Harrison, en tidigare chef för Sony och Microsoft, gick med Pichai på scenen för att helt avslöja Stadia. Harrison säger att företaget kommer att förstärka denna speltjänst med hjälp av YouTube och de många skapare som redan skapar videospel på tjänsten. Google har tidigare testat den här tjänsten som Project Stream under de senaste månaderna, vilket gjorde det möjligt för Chrome-användare att streama spel i sin webbläsare.

Google: presentationen av Stadia på Game Developers Conference

Assassin’s Creed Odyssey var det första och enda spelet som testades offentligt med hjälp av Googles tjänst, och offentliga tester avslutades i januari. Naturligtvis kommer Google inte att begränsa Stadia till bara ett spel. Google demonstrerade en ny funktion på YouTube som låter dig se ett spelklipp från en skapare och sedan trycka på “Spela nu” för att omedelbart spela upp titeln.

“Stadia erbjuder omedelbar tillgång till spelet”, säger Harrison, utan att behöva ladda ner eller installera några spel. Vid lanseringen kommer spelen att kunna streamas till bärbara datorer, stationära datorer, TV-apparater, surfplattor och telefoner.

Google har visat att spelet flyttas sömlöst från en telefon till en surfplatta och sedan till en TV. Medan befintliga USB-kontroller fungerar på bärbara eller PC-datorer kommer företaget att lansera en ny Stadia-kontroller. Det skulle se ut som en korsning mellan en Xbox och PS4-kontroller och kommer att fungera med Stadia-tjänsten genom att ansluta direkt över Wi-Fi.

Du kan också använda en knapp för att fånga och dela klipp direkt på YouTube eller använda en annan knapp för att komma åt Google Assistant. För att driva all denna molnströmning använder Google sin globala datacenterinfrastruktur för att säkerställa att servrarna är så nära spelare runt om i världen som möjligt.

AMD anpassade GPU:er

Detta är en viktig del av Stadia, eftersom lägre latens är en nödvändighet för att streama spel effektivt över internet. Google kommer att stödja upp till 4K vid 60fps vid lanseringen och planerar att stödja upplösningar upp till 8K och 120fps i framtiden.

Google samarbetar med AMD för att skapa en anpassad GPU för sina datacenter. Det här är ett chip som ser ut att ge 10,7 teraflops kraft, högre än 4,2 teraflops PS4 Pro och 6 teraflops kraft på Xbox One X. Varje instans av Stadia kommer också att drivas av en anpassad 2,7 GHz-processor. x86 med 16 GB BAGGE.

Relaterade Artiklar

Back to top button