Google arbetar med personlig röstigenkänning för sin assistent

Google Assistant © Shuterstock

Enligt vissa ledtrådar verkar det som att Google för närvarande arbetar på en helt ny funktion för sin assistent. Målet? Försök att binda dig mer till honom…

Månader går och Google fortsätter sina ansträngningar med röstigenkänning. Nytt bevis idag med en ledtråd som grävts fram av teamen 9to5Googlevilket gör att vi kan upptäcka att Mountain View-företaget för närvarande arbetar på ett personligt röstigenkänningssystem.

Google Assistant: mot mer avancerad röstigenkänning?

Gräver runt i Google Assistant-appkoden efter en nyligen uppdaterad uppdatering, webbplatsen 9to5Google upptäckte kodrader som nämner personlig röstigenkänning. Detta skulle sedan tillåta användare att se sina ljudinspelningar lagrade i applikationen. Men i vilket syfte?

I praktiken skulle det se ut så här: Google Assistant skulle lagra ljudinspelningar av dig på din smartphone (eller annan kompatibel enhet) så att den i framtiden kan känna igen vad du säger. Genom att erbjuda sin digitala assistent möjlighet att känna igen de ord och namn som du ofta uttalar, vill Google erbjuda en målinriktad upplevelse baserad framför allt på dina vanor.

Uppenbarligen, och som väldigt ofta med den här typen av tema, skulle frågan om dina personuppgifter då legitimt uppstå. I detta avseende säkerställer Google att inspelningarna endast kommer att lagras på din enhet, och att de kan raderas så snart den personliga röstigenkänningen har avaktiverats.

För närvarande har ingen information delats om en möjlig lansering av denna anpassade röstigenkännings- och maskininlärningsfunktion för Google Assistant. Och för det kommer det säkert att vara nödvändigt att beväpna dig med mycket tålamod…

Om samma ämne:
Lär dig hur Google Assistant har lärt sig att ta hänsyn till sammanhanget för dina förfrågningar

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button