Google-appfunktioner på iOS som du inte kan hitta för Android

De Google-appen de kan verka skräddarsydda för Android. Det finns dock funktioner som jag har fått mer positiv feedback på iOS.

Läslista i Chrome

Den har nyligen kommit till Canary för Android, så det kommer att ta flera veckor för den stabila versionen. Läslistan har redan varit aktiv på iOS i många månader. Du kan lägga till vilken öppen sida som helst eller trycka och hålla på en hyperlänk på en webbplats för att spara sidan för senare. Funktionaliteten är begränsad men det är värt det för offlineläget.

Gesterkartor

Om du trycker och håller kvar din avatar, istället för att rulla, aktiverar du inkognitoläget, så att du kan använda appen utan att någon aktivitet spåras eller kopplas till ditt konto. Det fungerar i både Googles huvudapp och Google Maps för iOS.

Google app-genvägar: Gboard

Generellt sett är Gboard långt före på Android än iOS – det är smidigare, mer praktiskt och har lite extra innehåll. Det finns två funktioner som du bara kan hitta på Gboard för iOS för tillfället. Den första är den snabba infogningen av emojis, GIF:er och förinställda klistermärken genom att helt enkelt skriva en punkt följt av ett nyckelord. Du kan ställa in så många nyckelord som du vill, även om de är begränsade till sex tecken långa. Den andra funktionen hos Gboard som du bara kan hitta på iOS är möjligheten att anpassa vilket tema du vill, ner till minsta detalj.

Google Drive

Funktionen Privacy Screen kan aktiveras omedelbart, efter 10 sekunder, 1 minut eller 10 minuter. Efter den förinställda timeouten måste du låsa upp appen med Touch ID eller din pinkod. Detta är ett utmärkt säkerhetsverktyg för att hålla dina känsliga dokument säkra.

Flera Google App-flikar

På iOS finns det en flikväljarknapp som låter dig utföra en ny sökning eller öppna en annan rekommenderad artikel samtidigt som du håller den aktuella öppen. Det är enkelt att växla mellan pågående sökningar och artiklar, och du kan ställa in öppna flikar så att de stängs automatiskt efter en dag, en vecka eller en månad.

Krom

Det är möjligt att öppna två fönster sida vid sida på Chrome för Android, men du måste först aktivera flerfönsterläge och sedan trycka och hålla kvar en länk på den aktuella öppna sidan för att öppna den i det andra fönstret. Det är ganska dolt och inte särskilt enkelt. På iOS är processen mycket enklare. Du kan trycka och hålla på valfri länk för att öppna den i ett nytt fönster, eller så kan du använda iOS-gester.

En annan mindre förbättring av Chrome på iOS är den praktiska flikväljaren som låter dig växla mellan öppna flikar på din enhet, men även se en lista över nyligen stängda flikar och alla öppna flikar på andra enheter. Dessa funktioner är tillgängliga på Android, men de är inte lika praktiska som på iOS.

Relaterade Artiklar

Back to top button