Göm en vän från en annan på Facebook

visa mig(Visa) mig vilka dina vänner är, och jag ska berätta vem du är,” kan vara ett starkt uttalande. Men i dagens digitala värld handlar det om integritet och att hålla vissa saker för sig själv. Detta gäller särskilt på sociala medier, eftersom vi tenderar att dela mer information där än vi borde.

Till exempel när du lägger till någon i din vänlista på Facebook , kan du se hans vänner och de kan se dina standardvänner. Men av olika anledningar kanske du inte vill ge alla sådana detaljer om ditt personliga liv.

Det kan finnas en miljon anledningar till att vilja gömma vänner på Facebook . Om en(Oavsett om du försöker separera ditt professionella och personliga liv eller om du bara vill behålla freden mellan dig själv och dina två vänner som hatar varandra, så här kan du förbättra din integritet på Facebook (förbättra din Facebook-integritet) och dölja dina vänner på Facebook från varandra.

Göm dina Facebook-vänner från alla(Göm dina Facebook-vänner för alla)

Det här är vägen du kan ta om du inte vill att någon ska se vilka dina vänner är. Facebook. Du kan helt enkelt ändra dina sekretessinställningar så att bara du kan se din vänlista. För att göra detta, följ dessa steg:

  • Logga in(Logg) till din Facebook-konto(Facebook-konto) och gå till din profilsida genom att klicka på ditt namn i det övre vänstra hörnet.
  • Gå till listan över vänner genom att klicka på fliken ” Vänner(Vänner)”.
  • På sidan ” Vänner(Vänner) » klicka på ikonen penna(penna ) i det övre högra hörnet, gå sedan till ” Ändra integritet(Redigera integritet) » .

  • Klicka på ikonen i popup-fönstret nedåtpil(nedåtpil) i det övre högra hörnet. Där får du olika alternativ. “Vem kan se din vänlista(“Vem kan se din vänlista)”. Välj ” Bara jag”(Bara jag) , och detta kommer att förhindra att andra ser andra på din vänlista.

  • Klick Redo(Klar) för att spara ändringarna.

Som nämnts tidigare kommer detta att helt dölja din vänlista för alla på den Facebook . Den enda information som andra människor kommer att kunna se är gemensamma vänner.

Tänk dock på att du bara kan hantera din profil på samma sätt som dina vänner hanterar sin profil. Detta betyder att om du ställer in din vänlista till ” Bara jag”(Bara jag) och din väns vänlista är inställd på “Offentlig(Public)”, kommer folk fortfarande att se att du är vänner på deras profil.

Göm en Facebook-vän från en annan(Göm en Facebook-vän från en annan)

Om det första alternativet verkar lite hårt för dig och du inte vill gömma dina vänner på Facebook från absolut alla, det finns ett annat sätt.

För närvarande Facebook är det inte(Facebook har inte) förmågan att hindra två personer från att se varandra, men ändå kunna se alla dina andra vänner. Det enda sättet att göra detta är att helt förhindra dessa två personer från att komma åt dina vänner på Facebook.

Om du av någon anledning vill gömma en av dina vänner i Facebook från en annan måste du göra följande:

  • Följ steg 1 till 3 i ovanstående process.
  • I fönstret ” Redigera integritet » Klicka på ikonen igen (Redigera sekretess)nedåtpil(nedåtpil) . Bara denna gång välja Beställnings .

  • I fönstret ” Användarens integritet(Anpassad integritet) » gå till “Dela inte med(Dela inte med)” och ange namnen på båda dina vänner som du vill dölja för varandra. Du kan också bara ange ett namn där om det bara är en person du vill förhindra att se dina vänner på Facebook.

  • Klick Spara ändringar(Spara ändringar) .

Alternativt kan du gå åt andra hållet.

  • Följ steg 1 till 3 enligt beskrivningen ovan.
  • I kapitlet ” Redigera integritet(Redigera integritet) » klicka nedåtpil(nedåtpil) och välj “Vänner, förutom…”.(Vänner utom…)

  • Här anger du namnet på den eller de vänner du vill blockera från att se din vänner på (vänner)Facebook eller välj deras namn i listan.

  • Klick Spara ändringar(Spara ändringar) .

I båda scenarierna kommer du att förhindra dessa specifika personer från att komma åt din vänlista. Förutom dem kommer alla andra att kunna se dina vänner på Facebook .

Många människor har hundratals vänner på (vänner)Facebook , och det kan vara svårt att hantera dem alla. En lista med vänner är inte det enda du kanske vill hålla för dig själv. Att justera vissa sekretessinställningar kan hjälpa dig att dölja uppdateringar från vissa vänner på (vänner)Facebook . Eller hindra folk från att se din uppkopplad(Facebook online) status på Facebook.

“Visa mig vilka dina vänner är, så ska jag berätta vem du är” kan vara ett kraftfullt ordspråk. Men i dagens digitala värld handlar det om integritet och att hålla vissa saker för sig själv. Det är särskilt relevant för sociala nätverk, eftersom vi tenderar att dela mer information där än vi borde.

Till exempel, när du lägger till någon i din vänlista på Facebook kan du se deras vänner och de kan se dina som standard. Men av olika anledningar kanske du inte vill ge den typen av detaljer om ditt privatliv till alla.

Det kan finnas en miljon anledningar till att vilja gömma vänner på Facebook. Oavsett om du försöker hålla ditt professionella och privata liv åtskilda, eller bara vill hålla fred mellan dig själv och två av dina vänner som hatar varandra, så kan du förbättra din Facebook-integritet och dölja dina vänner på Facebook för varandra.

Göm dina Facebook-vänner för alla

Det här är vägen du kan ta om du inte vill att någon ska se vilka dina Facebook-vänner är. Du kan helt enkelt ändra dina sekretessinställningar så att du är den enda som kan se din vänlista. För att göra det, ta följande steg:

  • Logga in på ditt Facebook-konto och gå till din profilsida genom att klicka på ditt namn i det övre vänstra hörnet.
  • Gå till din vänlista genom att klicka på vänner flik.
  • vänner sida, klicka på penna ikonen i det övre högra hörnet och gå sedan till Redigera integritet.

  • Klicka på i popup-fönstret nedåtpil ikonen i det övre högra hörnet. Där får du olika alternativ för “Vem kan se din vänlista“. Välja Bara jag och det kommer att begränsa människor från att se andra på din vänlista.

  • Klick Gjort för att spara ändringar.

Som nämnts tidigare kommer detta att helt dölja din vänlista från alla på Facebook. Den enda information som andra människor kommer att kunna se är gemensamma vänner.

Kom dock ihåg att du bara kan styra din egen profil på samma sätt som dina vänner styr sin. Det betyder att om du ställer in din vänlista till Bara jagoch din vän har sin vänlista inställd på offentligkommer folk fortfarande att se att du är vänner på deras profil.

Dölj en Facebook-vän från en annan

Om du tycker att det första alternativet är lite hårt och inte vill gömma vänner på Facebook för absolut alla, finns det en annan väg att ta.

För närvarande har Facebook inte ett alternativ att hindra två personer från att se varandra samtidigt som de kan se alla dina andra vänner. Det enda sättet att få det gjort är att helt neka dessa två personer tillgång till dina Facebook-vänner.

Om du av någon anledning vill dölja en av dina Facebook-vänner från en annan, måste du göra följande:

  • Följ steg 1 till 3 från processen ovan.
  • I Redigera integritet fönstret klickar du på nedåtpil ikonen igen. Bara denna gång välja Beställnings.

  • I Anpassad integritet fönster, gå till Dela inte med och skriv in namnen på båda dina vänner som du vill dölja för varandra. Du kan också bara skriva ett namn där om det bara är en person som du vill hindra från att se dina Facebook-vänner.

Alternativt kan du ta en annan väg.

  • Följ steg 1 till 3 enligt beskrivningen ovan.
  • I Redigera integritettryck på nedåtpiloch välj Vänner utom…

  • Skriv här namnet på en vän(-er) som du vill hindra från att se dina Facebook-vänner, eller välj deras namn från listan.

I båda scenarierna kommer du att förhindra dessa specifika personer från att komma åt din vänlista. Förutom dem kommer alla andra att kunna se dina vänner på Facebook.

Många människor har hundratals Facebook-vänner, och det kan vara svårt att hantera dem alla. Vänlistan är inte det enda som du kanske vill hålla för dig själv. Att justera vissa sekretessinställningar kan hjälpa dig att dölja dina uppdateringar från specifika Facebook-vänner. Eller hindra andra från att se din Facebook-onlinestatus.