GOG: trots en generös återbetalningspolicy vill bara 1,39 % av spelarna ha tillbaka sina pengar

GOG

I februari 2020, onlinespelbutiken GOG
meddelade en verklig omvälvning i sin återbetalningspolicy: från detta datum har spelare upp till 30 dagar på sig att begära återbetalning för ett köp, även om de har njutit av ett spel i dussintals timmar.

En generös policy, som står i kontrast till den som föreslagits av Steam eller andra, och som låter föreställa sig oundvikliga övergrepp. Men enligt huvudintressenten skulle det inte vara det.

Läs också:
GOG erbjuder nu full återbetalning upp till 30 dagar efter inköpsdatumet

Marknadens lägsta ersättningsgrad

GOG brydde sig inte om små bokstäver längst ner i kontraktet. Alla köp som görs på dess plattform är berättigade till full återbetalning inom 30 dagar, ovillkorligt. Det är uppenbart att vissa människor har kunnat dra fördel av detta mycket fördelaktiga system, men den senaste finansiella rapporten från det polska företaget indikerar att dessa beteenden är marginella.

I denna rapport, Gamla goda spel avslöjar att webbplatsens återbetalningsgrad endast är 1,39 %. Och den här siffran inkluderar den nya policyn vi pratade om ovan, eftersom rapporten täcker räkenskapsåret 2020/2021, som börjar och slutar i maj.

GOG återbetalningssats © GOG skärmdump

Således kommer varken den här dörren vidöppen för missbruk, eller ropet över släppet av Cyberpunk 2077 (GOG tillhör CD Projekt) i slutändan att ha ökat denna takt, som skulle vara bland de lägsta på marknaden. Trots allt hade företaget artigt bett sina kunder att “missbruka inte deras förtroende genom att begära ett orimligt antal återbetalningar.»

Läs också:
Cyberpunk 2077: fall på börsen för CD Projekt Red och möjliga återbetalningar på nuvarande gen

Många fler återbetalningar på Steam

På ventilsidan nämner de finansiella rapporterna inte den ersättningsgrad som beviljats ​​spelare som begär det. Men enligt observationer av journalisten Simon Carless skulle det vara mellan 5,5 och 8% beroende på spel.

En mycket högre siffra vars förklaring säkerligen beror på både antalet och mångfalden av spel samt användartypologin. År 2020 hade plattformen 120 miljoner aktiva månatliga användare. GOG, å andra sidan, kommunicerar inte om denna statistik, utan nöjer sig med att tillkännage i år att frekventeringen av sin webbplats har ökat med 208 %.

Som en påminnelse är återbetalningsvillkoren på Steam mycket mindre tillåtande än på GOG:s DRM-fria butik. Efter ett köp har du 14 dagar på dig att begära tillbaka pengarna. Och du måste ha spelat mindre än 2 timmar i den aktuella titeln. Samma policy tillämpas på Epic Games Store.

Källa: GOG.com

Relaterade Artiklar

Back to top button