Gmail skickar eller tar inte emot e-postmeddelanden

Många användare har problem med sitt konto gmail , vilket hindrar dem från att ta emot e-postmeddelanden från avsändare. Den här artikeln hjälper dig om din Gmail-kontot tar inte emot e-postmeddelanden(Gmail-kontot tar inte emot e-postmeddelanden) . I de flesta fall löses problemet genom att byta till en annan webbläsare.

Varför är min gmail inte skicka eller ta emot e-post?

Din webbläsares eller applikations cache kan vara skadad. Vi föreslår att du rensar webbläsarens cache och tar en titt. Vi erbjuder också Gmail-lagringsdata(Gmail Storage Data) och se.

Vi får se vad du behöver göra om gmail inte får e-postmeddelanden i första delen och nära slutet, en länk till ett inlägg som hjälper dig om gmail skickar inte mejl.

Gmail tar inte emot e-postmeddelanden

Om en gmail inte skicka eller ta emot e-post, öppna ditt Gmail-konto i en annan webbläsare och ta en titt. Om problemet kvarstår, prova korrigeringarna som listas här en efter en.

 1. Kolla i din skräppost.
 2. Kontakta avsändaren.
 3. Kontrollera molnlagring.
 4. Kontrollera dina e-postfilter.
 5. Inaktivera vidarebefordran av e-post.
 6. Inaktivera tillfälligt antivirus(Antivirus) skydd.

1]Kontrollera din skräppostmapp

Detta är det första du bör göra när du slutar ta emot e-postmeddelanden i din inkorg. PÅ gmail det finns ett alternativ som låter användare markera e-postmeddelanden som skräppost om de känner något skumt med det e-postmeddelandet. gmail använder denna information för att identifiera liknande e-postmeddelanden för att göra tjänsterna säkrare för användarna. Eftersom inget filter är 100 % korrekt finns det en chans att ett e-postmeddelande från en känd avsändare kan hamna i ditt kontos skräppostmapp gmail .

fixa att gmail inte tar emot e-post 1

För att kontrollera din skräppostmapp, rulla ner till vänster i ditt konto gmail och klicka på “Mer”. Scrolla nu ner för att hitta din skräppostmapp. Klick(Klicka) för att öppna den och kontrollera om e-postmeddelandet finns i den här mappen eller inte. Om du hittar ett e-postmeddelande i din skräppostmapp, öppna det och klicka på ” Rapportera ingen skräppost(Rapportera inte spam).

2]Kontakta avsändaren

Om du inte hittade mejlet i din skräppostmapp bör du kontakta avsändaren (om du kan) och be dem kolla sin brevlåda. Meddelandet kan också fastna i avsändarens utkorg. Be i så fall avsändaren att skicka e-postmeddelandet igen.

Läsa(Läs). Hur man säkerhetskopierar Gmail på hårddisken i Windows 10.

3]Kontrollera molnlagring

När du skapar ett konto Google ger användare gratis molnlagring. Alla Google-tjänster som t.ex Google Lakan(Google Kalkylark) Google Drive , Google Dokument , gmail etc., dela denna gratis molnlagring online. När detta molnlagringsutrymme är fullt kommer du inte att få e-postmeddelanden. Du kan kontrollera hur mycket molnlagringsutrymme som är tillgängligt på ditt konto Google genom att öppna Google Drive (Google Drive) .

fixa att gmail inte tar emot e-post 2

Om lagringsutrymmet är fullt, radera vissa data för att frigöra utrymme. för det första(Först), radera alla e-postmeddelanden till papperskorgen. Kontrollera nu din skräppostmapp om den innehåller viktiga e-postmeddelanden eller inte. Om inte, överväg att tömma den. Du kan också radera onödig data från Google Drive(Google Drive).

4]Kontrollera e-postfilter

E-postfilter är en användbar funktion gmail . Denna funktion tillåter användare att blockera alla e-postmeddelanden från en specifik avsändare. Kontrollera om du har blockerat e-postmeddelanden eller inte.

fixa att gmail inte tar emot e-post 3

Följ dessa steg för att kontrollera dina e-postfilter:

 1. Klick(Klicka) på ikonen inställningar(Inställningar) i det övre högra hörnet av ditt konto gmail .
 2. Välj ” Visa alla inställningar(Se alla inställningar).
 3. Klick ” Filter och blockerade adresser(Filter och blockerade adresser)”. Alla blockerade e-postadresser kommer att visas här.
 4. Välj den specifika e-postadress du inte vill blockera och ta bort filtret.

5]Inaktivera vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post(E-post) är en användbar funktion som automatiskt vidarebefordrar e-post från en e-postadress till en annan. Om du har flera konton gmail , kan du aktivera den här funktionen för att spara tid. Du kan ha aktiverat den här funktionen av misstag, överväg att inaktivera den.

fixa att gmail inte tar emot e-post 4

För att inaktivera funktionen för vidarebefordran av e-post i gmail gör följande:

 1. Klick(Klicka) på ikonen inställningar(Inställningar) och välj ” Visa alla inställningar(Se alla inställningar).
 2. Klick ” Vidarebefordran och POP/IMAP “.
 3. Om du har aktiverat den här funktionen kommer du att se alternativet där ” Inaktivera vidarebefordran”. (Inaktivera vidarebefordran) Klicka för att välja den.
 4. Klicka på knappen Spara ändringar(Spara ändringar)”.

6]Tillfälligt inaktivera brandväggsskydd mot virus.(Inaktivera antivirusbrandvägg)

Vissa antivirus med skydd brandvägg(Brandvägg) kan också blockera e-postmeddelanden. Du kan kontrollera detta genom att tillfälligt inaktivera ditt antivirusskydd brandvägg. Om efter att ha inaktiverat antivirus brandvägg(Brandvägg) du börjar ta emot e-postmeddelanden, byt ut ditt antivirusprogram med ett annat.

Gmail skickar inte e-post

Det här inlägget hjälper dig om din e-post har fastnat i utkorgen i Gmail (e-posten har fastnat i utkorgen i Gmail) .

Hoppas det här hjälper.

Läs mer(Läs nästa). Hur man automatiskt raderar vald e-post från Gmail med hjälp av filter .

Många användare har ett problem med sitt Gmail-konto att de inte får e-postmeddelanden från avsändarna. Den här artikeln hjälper dig om din Gmail-kontot tar inte emot e-postmeddelanden. För det mesta löses problemet genom att byta till en annan webbläsare.

Varför skickar eller tar inte min Gmail emot e-postmeddelanden?

Det kan vara möjligt att din webbläsares eller apps cache kan ha blivit skadad. Vi föreslår att du rensar webbläsarens cache och ser. Vi föreslår också Gmails lagringsdata och se.

Vi kommer att se vad du behöver göra om Gmail inte tar emot e-postmeddelanden i den första delen och mot slutet, länka till inlägget som hjälper dig om Gmail inte skickar e-postmeddelanden.

Gmail tar inte emot e-postmeddelanden

Gmail skickar eller tar inte emot e-postmeddelanden

Om Gmail inte skickar eller tar emot e-post, öppna ditt Gmail-konto i en annan webbläsare och se. Om problemet kvarstår, prova de korrigeringar som nämns här en efter en.

 1. Kolla i din skräppost.
 2. kontakta avsändaren.
 3. Kontrollera molnlagring.
 4. Kontrollera e-postfilter.
 5. Stäng av vidarebefordran av e-post.
 6. Inaktivera antivirusskydd tillfälligt.

1]Kontrollera din skräppostmapp

Detta är det främsta du bör göra när du slutar ta emot e-postmeddelanden i din inkorg. Det finns ett alternativ i Gmail som låter användare markera ett e-postmeddelande som skräppost om de känner något misstänkt i det meddelandet. Gmail använder denna information för att identifiera liknande e-postmeddelanden för att göra tjänsterna säkrare för användarna. Eftersom inget filter är 100 % korrekt, finns det chanser att e-postmeddelandet från en känd avsändare hamnar i skräppostmappen på ditt Gmail-konto.

fixa att gmail inte tar emot e-post 1

För att kontrollera skräppostmappen, rulla ner i den vänstra panelen i ditt Gmail-konto och klicka på Mer. Scrolla nu längre ner för att hitta skräppostmappen. Klicka för att öppna den och kontrollera om e-postmeddelandet finns i den mappen eller inte. Om du hittar e-postmeddelandet i din skräppostmapp, öppna den och klicka på “Rapportera inte skräppost.”

2]Kontakta avsändaren

Om du inte hittar mejlet i skräppostmappen bör du kontakta avsändaren (om du kan) och be honom kolla sin utkorg. Meddelandet kan även fastna i avsändarens utkorg. Om så är fallet, be avsändaren att skicka e-postmeddelandet igen.

läsa: Så här säkerhetskopierar du Gmail på hårddisken i Windows 10.

3]Kontrollera molnlagring

När du skapar ett konto ger Google gratis molnlagringsutrymme till användarna. Alla Google-tjänster som Google Sheets, Google Drive, Google Docs, Gmail, etc. delar detta gratis molnlagringsutrymme för att lagra data online. När detta molnlagringsutrymme blir fullt kommer du inte att få några e-postmeddelanden. Du kan kontrollera hur mycket molnlagringsutrymme som är tillgängligt på ditt Google-konto genom att öppna Google Drive.

fixa att gmail inte tar emot e-post 2

Om lagringsutrymmet är fullt, radera vissa data för att frigöra utrymme. Ta först bort alla e-postmeddelanden i papperskorgen. Kontrollera nu skräppostmappen om den innehåller viktiga e-postmeddelanden eller inte. Om inte, överväg att tömma den. Du kan också radera onödig data från Google Drive.

4]Kontrollera e-postfilter

Ett e-postfilter är en användbar funktion i Gmail. Denna funktion låter användare blockera alla e-postmeddelanden från en viss avsändare. Kontrollera om du har blockerat mejlen eller inte.

fixa att gmail inte tar emot e-post 3

Följ stegen nedan för att kontrollera e-postfilter:

 1. Klicka på ikonen Inställningar i det övre högra hörnet av ditt Gmail-konto.
 2. Välj”Se alla inställningar.”
 3. klick”Filter och blockerade adresser.” Alla blockerade e-postadresser kommer att visas här.
 4. Välj en viss e-postadress som du inte vill blockera och ta bort filtret.

5]Stäng av vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post är en användbar funktion som automatiskt vidarebefordrar e-postmeddelanden från en e-postadress till en annan. Om du har mer än ett Gmail-konto kan du aktivera den här funktionen för att spara tid. Det kan vara möjligt att du av misstag har aktiverat den här funktionen, överväg att inaktivera den.

fixa att gmail inte tar emot e-post 4

Följ stegen nedan för att stänga av funktionen för vidarebefordran av e-post i Gmail:

 1. Klicka på ikonen Inställningar och väljSe alla inställningar.”
 2. klick”Vidarebefordran och POP/IMAP.”
 3. Om du har den här funktionen aktiverad kommer du att se “Inaktivera vidarebefordranalternativ där. Klicka för att välja den.
 4. Klicka på “Spara ändringar“knapp.

6]Inaktivera antivirusbrandväggsskydd tillfälligt

Vissa antivirus med brandväggsskydd kan också blockera e-postmeddelanden. Du kan kontrollera detta genom att tillfälligt inaktivera brandväggsskyddet mot virus. Om du efter att ha inaktiverat antivirusbrandväggen börjar få e-post, byt ut ditt antivirusprogram med ett annat.

Gmail skickar inte e-post

Det här inlägget hjälper dig om din e-post har fastnat i Gmails utkorg.

Hoppas detta hjälper.

Läs nästa: Hur man automatiskt raderar vald e-post från Gmail med hjälp av filter.

Relaterade Artiklar

Back to top button