Gmail för Android: hur du aktiverar alternativet “Ny chatt”.

Google gör allt för att uppmuntra användare att använda specialfunktionen för att starta en ny chatt som lanserades för en månad sedan. Alternativet har blivit tillgängligt för alla, även de som inte har tillgång till. Med den senaste uppdateringen, “Ny chatt”Är tillgänglig direkt på Gmailmen hur aktiverar man det (eller inaktiverar det)?

Öppna först Gmail och sidomenyn, scrolla hela vägen ner och tryck på “inställningar“. Välj ditt personliga Gmail-konto på nästa sida. Scrolla ner till området “Allmänt” i listan. Det första alternativet bör vara “Chatta”. Klicka och bekräfta ditt val från popup-fönstret på skärmen som talar om för dig om du vill prova funktionen eller inte. För att avaktivera det måste du följa samma procedur men avmarkera det istället för att aktivera det.

Gmail för Android: hur du aktiverar eller inaktiverar avsnittet Ny chatt

Gmail kommer att starta om direkt efter att du har bekräftat att du vill prova funktionen “Ny chatt”, vilket kan vara lite irriterande. Öppna appen om den inte öppnas automatiskt och du kommer att hälsas med en ny bar längst ner gränssnitt. “Mail” är din vanliga brevlåda, “Chat” tar dig till den officiella Google Chat-applikationen med alla dina konversationer. “Rum”, Å andra sidan är visualiseringen av pågående samtal. Du kan växla mellan vyer när som helst.

Om du helt vill ta bort chattsektionen och det nedre navigeringsfältet, följ de föregående stegen igen, som nämnts ovan. För dem som använder – och föredrar – andra meddelandetjänster kan chattsektionen som Google föreslår vara överflödig, till och med värdelös. Men snabbt växla mellan sektioner är snabb och intuitivså vi råder dig att prova den här nya uppdateringen.

Relaterade Artiklar

Back to top button