Gmail är förnyat: så här aktiverar du de nya Google-funktionerna på Android och iOS

Förra året, Google meddelade att framtiden för Gmail det skulle inkludera dess videosamtalsplattform Träffa och det av meddelanden. Denna integration är redan tillgänglig för användare som använder en företagsarbetsplan. Nu kommer dock Google även att tillåta personliga Gmail-konton för att uppnå detta integrerad arbetsyta.

Nya Gmail med tillgång till chatt och virtuella rum är redan tillgängligt på iOS för gratis Google-konton. Funktionen har aktiverats under den senaste månaden för iPhone Och iPad. Sammanslagningen av dessa två tjänster härrör från Googles önskan att förvandla Gmail till en arbetsyta. Målet är att låta användare göra allt på en sida utan att behöva byta till andra flikar.

Gmail: Nya funktioner är tillgängliga för Android och iOS

I början fördes integrationen till skrivbordet. På Gmail ser du nu fyra sektioner huvud. “Post“och”Träffa”Har gjorts tillgängliga under de senaste månaderna. “Chatt“Är platsen där du kan skicka meddelanden till enskilda grupper, medan”Rum”Är dedikerade till större konversationer med möjlighet att dela filer och aktiviteter. På Android, kommer du att se ett bottenfält med fyra flikar. På skrivbordetkommer du att se sidofältet uppdelat i fyra sektioner.

Sektioner visas som standard men kan döljas genom att klicka på “chevron”. Genom att trycka på en chatt öppnas konversationen i det nedre högra hörnet av skärmen (på webben). De virtuella rumistället öppnar de helskärm och ersätter standardmeddelandelistan. I framtiden kommer det även att finnas möjlighet att ringa Meet bild-i-bild-samtal i Gmail.

Funktionaliteten hos dessa två nya kort är identisk med den fristående appen Google Chat. Bredvid sökfältet kan du nu söka efter både e-post och chattar. Många personliga Google-konton kan redan aktivera nya Gmail både på AndroidiOS och på webben. För att få åtkomst måste du aktivera chatten “Tidig tillgång”På var och en av dina enheter.

Så här aktiverar du funktionen

För aktivera funktionen på Android och iOS, öppna Inställningar> Tryck på Gmail-konto och i Allmänt välj “Chatt (tidig åtkomst)”. Sedan måste du klicka på “Testa” och Gmail-appen startas om med en handledning och begäran om att inaktivera aviseringarna från Google Chat-appen (om den är installerad).

Relaterade Artiklar

Back to top button