Gmail-applikationen är fortfarande berikad och tar nu emot samtal

Gmail-appen © © Unsplash / Solen Feyissa

Appen Gmail
expanderar ytterligare. I ett blogginlägg har Google verkligen meddelat att dess meddelanden
skulle snart kunna ringa samtal och skulle även integrera chatttjänsten Spaces.

Efter att ha öppnat Google Workspace för alla Gmail-användare i juni förra året fortsätter Mountain View-företaget att berika sitt erbjudande med nya funktioner för att möta de utmaningar som hybridarbete innebär.

Läs också:
Google Workspace är tillgängligt för alla användare och integreras i en ny Gmail

Gmail blir fokuspunkten för Workspaces kommunikationsverktyg

Google vill underlätta kommunikationen genom sina tjänster. Således kommer det snart att vara möjligt att ringa någon i ett Google Meet direkt från Gmail-applikationen: ” Detta kommer att ringa enheten som kör Gmails mobilapp och skicka ett samtalschip till vår chatt på den tillhörande bärbara datorn, så att människor enkelt kan svara från vilken enhet som helst.”förklarar företaget.

Detta tillkännagivande illustrerar Mountain Views planer för dess meddelandehantering, som blir fokuspunkten för alla kommunikationstjänster som den erbjuder. Faktum är att företaget också hävdade att Spaces, dess verktyg för att delta i diskussionsgrupper, nu skulle vara öppet för alla Workspace-användare och tillgängligt direkt från Gmail: ” Med Spaces kan team dela idéer, samarbeta i dokument och hantera uppgifter från ett ställe. Eftersom allt deras arbete behålls för framtida referens, kan teammedlemmar enkelt hoppa in och bidra när det passar dem, samtidigt som de har en fullständig historik över konversationer, sammanhang och innehåll. “.

Spaces Gmail © Google

Som noterat GränsenGmail blir sedan hörnstenen i Workspace, som Outlook för Microsoft-sviten.

Läs också:
Google Kalender vill hjälpa dig att kontrollera din tid, särskilt den som spenderas i möten

Hårdvara designad för hybridarbete

Dessutom har Google meddelat ankomsten av “Companion Mode”, som låter dig gå med i en videokonferens på Google Meet från din bärbara dator samtidigt som du dämpar ljudet i huvudrummet och därmed undviker ljudstörningar.

Mountain View-företaget presenterade också nya enheter avsedda att förbättra videokonferenser, som Google Meet Series One Desk 27, en pekskärm med en USB-C-port som även kan användas som en extern skärm för en bärbar dator.


Vi är glada över att kunna erbjuda dessa nya Google Workspace-upplevelser och enheter till våra kunder, men vi är också medvetna om att hybridarbete kommer att vara en inlärnings- och anpassningsresa för varje organisation. “, avslutar företaget.

De bästa samarbetsverktygen för distansarbete och delade projekt

Oavsett om du distansarbetar eller inte, har samarbetsverktyg online helt förändrat vårt sätt att arbeta. Det har aldrig varit enklare att dela en fil, organisera ett möte eller hantera ett projekt från din dator. Dina kollegor och kunder är nu bara ett klick bort.
Läs mer

Källor: Google
, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button