Gmail-appen för Android och iOS låter dig nu ringa samtal (ljud och video)

Gmail-appen © © Unsplash / Solen Feyissa

Med tillägg av Google Meet och Spaces i Gmail-applikationen vill Google skapa en central kommunikationsplattform för sina användare. Mountain View-företaget passerar en viktig milstolpe med en ny stor uppdatering för sitt meddelanden.

Det är nu möjligt att ringa röst- och videosamtal direkt i Gmail via Google Chat. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig på Android och iOS.

Samtal kommer till Gmail

Google tillkännagav i september förra året en framtida funktion för att ringa röst- och ljudsamtal direkt från Gmail-applikationen på smartphones via meddelandechatten. Fram till nu var du tvungen att skapa en Meet-konferens och skicka chattlänken till din samtalspartner via meddelande för att kunna starta en videokonversation ansikte mot ansikte.

En manipulation som inte är komplicerad i sig, men ganska mödosam jämfört med andra applikationer. Tack vare den nya uppdateringen görs nu allt med video- eller samtalsknapparna som visas i det övre högra hörnet av Gmail-appen när du är på den individuella chattfliken.

En funktion tillgänglig på iOS och Android

Mer konkret låter ett enkelt tryck på ikonerna dig direkt ringa personen som du chattar med på Google Chat från Gmail. När samtalet har startat kommer en blå banner att indikera samtalspartnerns namn och samtalets varaktighet. Omvänt kommer ett missat samtal att markeras med en röd ikon bredvid varje kontakt i chattlistan.

Gmail-samtal © Google
Gmail-samtal © Google

©Google

Gmail-video- och röstsamtal började rullas ut till Android och iOS den 6 december till Google Workspace, G Suite-kunder och användare med personliga konton. Om du fortfarande inte har tillgång till funktionen, få inte panik: Gmail-uppdateringen rullar och det kommer att ta ungefär två veckor för alla att få den.

Med den här nya funktionen avser Google att förbättra kommunikationen mellan proffs som måste anpassa sig till hybridarbetsytor. En del har återvänt till sin fysiska arbetsplats, men andra jobbar fortfarande hemifrån.

Om samma ämne:
Google Meet låter dig nu tysta en deltagare permanent

Gmail

Se erbjudandet

Gmail

  • Omfattande och lättanvänd meddelandehantering
  • Erbjuder åtkomst till Googles produktekosystem
  • Sorterar meddelanden åt dig

Gratis, heltäckande, enkel och mycket anpassningsbar, Googles e-posttjänst är den mest populära i världen och lämpar sig för alla typer av användare.

Gratis, heltäckande, enkel och mycket anpassningsbar, Googles e-posttjänst är den mest populära i världen och lämpar sig för alla typer av användare.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button