Glasses Lite: de första ryktena om Samsung-glasögon för augmented reality

Tekniksektorn förändras och koncentreras mer och mer i en värld av augmented reality. För närvarande har faktiskt redan många kända företag visat några projekt och nu kan det snart vara den sydkoreanska jättens tur Samsung. Under dessa senaste timmar har faktiskt några videor publicerats på nätet som skildrar den sk Glasögon Lite. Särskilt det senare verkar bara vara en av företagets första produkter dedikerade till denna virtuella verklighetsteknik.

Samsung redo att visa sina Glasses Lite för förstärkt verklighet? Vissa videor verkar säga ja

Under de senaste timmarna har läckaren Walking Cat har på sin Twitter-profil publicerat några filmer som rör, som redan nämnts, husets påstådda glasögon Samsung designad för förstärkt verklighet. I den första videon visas i synnerhet hur dessa fungerar Glasögon Lite. Det senare skulle tillåta användare att uppleva många AR-upplevelser och för att göra det på bästa möjliga sätt skulle de behöva interagera med en smartklocka som skulle bli en sorts kontrollpanel för glasögonen.

Bland de olika funktioner som ska utföras med både glasögonen och smartklockan skulle det till exempel finnas möjlighet att delta i videokonferenser eller skicka e-post. I den andra videon som publicerades av läckaren är det istället möjligt att observera ekosystemet dedikerat till virtuell verklighet som Samsung skulle ha i åtanke. Som heter AR glasögon, skulle detta nya ekosystem tillåta användare att leva en ännu mer uppslukande och konkret virtuell verklighetsupplevelse. Till exempel kan du se närvaron av ett virtuellt tangentbord som användaren interagerar med och det senare, tack vare smarta glasögon, kan stödja videokonferenser helt i 3D och mycket mer.

Trots detta vet vi för närvarande inte om dessa videor är autentiska. Vi får se senare om officiella nyheter i ärendet dyker upp.

Relaterade Artiklar

Back to top button