GitMind-recension (2022): en komplett och gratis (eller nästan) mindmapping-mjukvara

gitmind logotyp

GitMind är en mindmap-mjukvara utvecklad av Hongkong-företaget Wangxu Technology, samma företag bakom varumärket “Apowersoft”, som erbjuder många programvaror från videoredigering till PDF-redigering eller inspelning av filer. Låt oss ta reda på utan ytterligare dröjsmål vad GitMind, deras verktyg för att skapa tankekartor, är värt.

GitMind är tillgängligt på alla plattformar eftersom det finns en webbversion av programvaran som erbjuder exakt samma gränssnitt som skrivbordsversionerna. Tillgänglig på Windows, macOS, Linux, iOS och Android, GitMind gör det enkelt att synkronisera dina tankekartor mellan olika enheter. En enkel webbläsare låter dig köra programvaran.

Sammanfattning

För många alternativ förvirrar

När du öppnar mjukvaran går GitMind till jakten genom att visa de mest populära tankekartorna, samt möjligheten att börja från början. Denna visning motsvarar den första fliken “Populära modeller”. Det finns en horisontell meny som också erbjuder att ladda ner applikationen. Ett välkommet förslag till en början, men som vi skulle vilja se försvinna när applikationen har laddats ner.

ergonomi gitmind

Slutligen, en sista flik ger åtkomst till dina dokument. Du hittar i detta avsnitt de tankekartor som du redan har skapat och modifierat, med möjlighet att organisera dem efter mappar, dela dem och samarbeta med andra användare på samma karta.

Den andra menyn är vertikal och finns till vänster på skärmen. Det är en snabbmeny som ändras beroende på avsnittet i programmet. På hemsidan visar den de olika kategorierna av tillgängliga flödesscheman och tankekartor. Ett mycket brett utbud, men också en känsla av att bli överväldigad av information när du öppnar GitMind för första gången.

Denna “första” sida har fördelen att fungera som ett virtuellt skrivbord, men kräver tid att anpassa sig innan du dyker in i skapandet av korten, som själva har två olika grafiska gränssnitt.

gitmind gränssnitt

Ett grafiskt gränssnitt som saknar konsekvens

För att ta ett steg tillbaka är det viktigt att notera att GitMind skiljer mellan två typer av kartor: tankekartor som är kvalificerade som “diagram som används för att visuellt organisera information och hantera vår kunskap” och flödesscheman (ännu indikerade som diagram…) som är ” diagram för att intuitivt visualisera ett komplicerat arbetsflöde eller en process”.

Om det bara var två olika diagrammodeller, varför inte…men dessa två diagramtyper har olika grafiska gränssnitt! Det grafiska gränssnittet för tankekartor är estetiskt och grupperar intelligent de olika funktionerna som kommer att utvecklas när du klickar på dem. Gränssnittet för flödesscheman är mycket mer stramt och laddat, vilket inte förenklar användningen.

gitmind diagram gränssnitt

GitMind-funktioner

Oavsett om de är tillgängliga på annan tankekartprogramvara eller inte, här är några av funktionerna vi gillade på GitMind.

Kortmodellerna

gitmind karta mall

Antalet tankekartor som erbjuds av GitMind är imponerande. Katalogen matas av medlemmar i communityn som sedan kan rösta på sina favoritkort och redigera dem som de vill. För att undvika att behöva bläddra igenom allt föreslås en klassificering efter kategori. Det är genomtänkt och låter dig hitta lämpliga kort efter de idéer och projekt du vill strukturera.

Det virtuella kontoret

GitMinds många gränssnitt är ett verkligt hinder för dess ergonomi och hantering. Idén med det virtuella kontoret är dock relevant. Där de flesta mindmapping-programvaran bara öppnar ditt datorskrivbord eller din onlinemapphanterare (Drive, Dropbox, etc.), erbjuder GitMind sitt eget gränssnitt och automatiska molnsäkerhetssystem. En bias som också underlättar samarbete med andra användare på samma tankekarta. En utmärkt idé som få tankekartprogram erbjuder.

gitmind dispositionsläge

Konturläge

När du är på en tankekarta låter dispositionsläget dig visa det senare i form av en punktlista som du kan redigera och flytta på i farten, samtidigt som du behåller en bild på tankekartan. Väldigt passande.

GitMind-poäng

En av de två betalda funktionerna i GitMind är den obegränsade filexporten. Förstå med detta att om du vill spara dina tankekartor utanför GitMind online backup-system (på din dator till exempel) måste du använda den betalda versionen eller “GitMind Points”. Du kan tjäna dessa genom att logga in på ditt konto och dela tankekartor med andra. Dessa GitMind-punkter kan sedan användas för att exportera filer.

Hur mycket kostar GitMind?

GitMind erbjuder en mycket komplett gratisversion med få begränsningar. En betald formel är tillgänglig i form av en årlig eller kvartalsvis prenumeration:

 • 12 månader: 47,88 € (3,99 €/månad)
 • 3 månader: €17,97 (€5,99/månad)

Gratisversion vs. betald: funktioner

GitMind erbjuder en gratisversion som utgör majoriteten av verktygets funktionalitet. Så du kan:

 • Skapa obegränsade tankekartor.
 • Ladda ner obegränsat antal bilder.
 • Exportera filer (med en gräns).
 • Spara kartor till GitMind Cloud.
 • Dela och redigera tankekartor tillsammans.
 • Visa och återställ karthistorik.

Den betalda versionen lägger till två intressanta alternativ, varav ett är viktigt om du använder verktyget regelbundet:

 • Exportera obegränsade filer.
 • Dra nytta av hjälp och support via e-post.
prickar gitmind

Ska du välja GitMind? Clubics åsikt

GitMind är en mycket komplett plattformsoberoende mindmapping-mjukvara, vars en av fördelarna är att den är gratis. Till skillnad från många av sina konkurrenter är de avancerade funktionerna inte reserverade för den betalda versionen, som här låter dig exportera dina kartor utanför applikationens online backup-tjänst. Lägg därtill att denna begränsning kan kringgås genom att logga in i appen regelbundet så har du ett mycket attraktivt erbjudande.

Tyvärr är GitMind klumpig på många sätt. Genom att försöka erbjuda så många alternativ och funktioner som möjligt, skapar programvaran förvirring genom att använda flera menyer och gränssnitt beroende på vilken typ av kartor du vill skapa. Det virtuella skrivbordet som man kommer åt när man startar applikationen, vilket är en bra idé i sig, är ett extra steg som tjänar ergonomin. Om det inte skrämmer dig att spendera lite tid på att lära dig om gränssnittet, är GitMind ett mindmapping-program att överväga.

GitMind7

GitMind är för användare som letar efter ett komplett och gratis verktyg för att snabbt skapa tankekartor. Å andra sidan kommer det att bli nödvändigt att ignorera ett störande gränssnitt och en viss anpassningstid…

Mest

 • Komplett och 99% fri programvara
 • Kompatibel med alla plattformar
 • Automatisk säkerhetskopiering och onlinesamarbete

De mindre

 • Två grafiska gränssnitt för tankekartor och diagram
 • Betydande anpassningstid
 • Inga röstanteckningar på mobilen

Kompatibilitet10

Ergonomi6

Gränssnitt7

Funktioner8

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button