Gissa vem som ville köpa Twitter innan Musk (och backade på grund av bots)?

Twitter-logotypbanner #skiva

Inlösen av Twitter av Elon Musk stannade. Den sydafrikanske miljardären är inte den första som drabbas av ett bittert misslyckande med en sådan operation. Ett annat stort amerikanskt företag var faktiskt också på väg att pröva lyckan för flera år sedan…

Men avtalet kunde inte fullföljas på grund av ett välkänt problem.

En undergångsfågel?

Utfallet av Elon Musks övertagande av Twitter är ännu inte känt, men det ska inte vara särskilt positivt. Efter flera veckors väntan och förhandlingar hade Teslas chef faktiskt valt att dra tillbaka sitt erbjudande i juli förra året. Felet på information som han bedömer ” fel om antalet falska konton på sajten. En juridisk kamp efter detta misslyckade övertagande av Twitter pågår nu mellan de två parterna.

Därför borde förvärvet av Twitter misslyckas… och det är inte första gången det har hänt. I en ny artikel, Gränsen (via Vox) berättar att The Walt Disney Company också hade prövat lyckan 2016. Dåvarande vd:n Bob Iger hade tittat på ämnet i sina memoarer som publicerades 2019. Då förklarade den största intressenten särskilt att övertagandet projektet hade fallit igenom på grund av klimatet av “ skenande negativitet ” som råder på det sociala nätverket. Men det verkar vara lite mer komplicerat än så…

Ännu ett misslyckat äktenskap

Under en konferens som hölls alldeles nyligen, gav Iger ytterligare detaljer om denna historia. I synnerhet förklarar han att Disney letade efter en distributionstjänst och att Twitter representerade ” en fenomenal plattform ” i den här domänen.

“Vi hade för avsikt att komma in i streamingbranschen. Vi behövde en teknisk lösning. Vi har alla dessa fantastiska licenser. Vi var inte ett företag med verklig expertis inom teknik. Hur får vi dessa immateriella egenskaper till konsumenter runt om i världen? Vi funderade på att utveckla oss själva […] Och samtidigt fick vi höra att Twitter övervägde en försäljning. »

Bob Iger nämner det faktum att Disney omedelbart gick in i dansen för att köpa Twitter. Det sociala nätverket skulle då ha tillåtit det amerikanska multinationella företaget att sända ” nyheter, sport, underhållning och nå världen “. Till slut, när förhandlingarna var på väg att slutföras, säger Iger att han backade, eftersom ett förvärv av det sociala nätverket skulle orsaka för många ” utmaningar och komplexitet för ett märke som Disney.

Botar som sår osämja

Detta var uppenbarligen inte den enda anledningen till detta misslyckande. Således, utan att ge exakta siffror, stadgar Bob Iger att en betydande del (men inte majoriteten) av medlemmarna som är närvarande på Twitter “ var inte verklig “. Bots som då skulle ha lett till en värdeförlust för företaget även om Disney uppenbarligen hade förhandlat fram ett “billigt” uppköp, utan tvekan långt ifrån de 44 miljarder dollar som Elon Musk föreslog i år.

Slutligen menar Iger att Disney vid den tiden inte var redo att ta itu med hatpropaganda och mycket negativa kommentarer som har svärmat Twitter i åratal. För att uttrycka det enkelt är Disney endast tänkt att förmedla positiva inslag (enligt dess tidigare vd), vilket går emot bilden som det sociala nätverket kan skicka tillbaka.

Twitter - Android

Att ladda ned

Twitter – Android

  • Ögonblicksbild i information
  • korta meddelanden
  • Hashtags, trender, tweet och retweet

Twitter är ett socialt nätverk som låter sina användare hitta den senaste internationella och lokala informationen på bara några sekunder. Det är en av de mest populära plattformarna på Internet för att konversera, upptäcka, lära sig och utbyta. Generellt sett när en viktig händelse äger rum är det främst på Twitter som det diskuteras först.

Twitter är ett socialt nätverk som låter sina användare hitta den senaste internationella och lokala informationen på bara några sekunder. Det är en av de mest populära plattformarna på Internet för att konversera, upptäcka, lära sig och utbyta. Generellt sett när en viktig händelse äger rum är det främst på Twitter som det diskuteras först.

Källa: Vox

Relaterade Artiklar

Back to top button