Gigabyte presenterar sitt externa grafikkort: Aorus RTX 3080 Ti Gaming Box

Asus GeForce RTX 3080 Ti ROG Strix LC © Gigabyte

Eftersom begreppet Grafikkort extern vill inte låta sig vissna, Gigabyte återgår till lasten.

Tidigare har olika tillverkare testat att satsa på en extern grafiklösning. Intresset är självklart att kunna separera den från huvudmaskinen och på så sätt behålla till exempel en “geting-midja” laptop som man boostar för tv-spel en gång hemma.

Läs också:
AMD: En återgivning av vad som tros vara en enfläkt Radeon RX 6600 XT

Aorus Waterforce kylning

Aorus RTX 3080 Ti Gaming Box är därför det senaste försöket med en extern grafiklösning och det är Gigabytes verk som, för att presentera sin produkt, först insisterar på vilken typ av kylare som används, en variant av Waterforce-systemet.

Asus GeForce RTX 3080 Ti ROG Strix LC © Gigabyte

Gigabyte anger att vattenblock har en bred kopparbotten och är toppad med en pump ” optimerad om det betyder något. Mer intressant är att tillverkaren påpekar att vattenblock är inte begränsad till grafikprocessorn, utan uppdaterar också minne och MOSFET:er. Givetvis kopplas den sedan till en 240 mm radiator, som toppas av två 120 mm fläktar.

Läs också:
Grafikkort: priserna skulle äntligen tendera att falla

Thunderbolt 3 transmission

Hela denna lilla värld utspelar sig logiskt i en helt svart parallellepiped-formad låda… Det är denna låda som är ansluten, naturligtvis, till själva PC:n, genom Thunderbolt 3-kontakten som säkerställer tillräckliga hastigheter för att vi ska kunna dra full nytta av av sin GeForce RTX 3080 Ti.

Asus GeForce RTX 3080 Ti ROG Strix LC © Gigabyte

Utöver kraften i det senaste grafikkortet från NVIDIA, har Aorus RTX 3080 Ti Gaming Box uppenbarligen ett brett utbud av kontakter: 3 DisplayPort 1.4, 2 HMDI 2.1, 3 USB-A 3.0 och 1 Ethernet RJ45 befinner sig på baksidan av fä. Dessutom nämner Gigabyte närvaron av en ” diskret » LED-belysningssystem som förstås förknippas med resten av Aorus-sortimentet.

Asus GeForce RTX 3080 Ti ROG Strix LC © Gigabyte
Asus GeForce RTX 3080 Ti ROG Strix LC © Gigabyte

© Gigabyte

Å andra sidan, användbar precision, Gigabyte inte baserat valde någon överklockning av RTX 3080 Ti som därför håller de frekvenser som planerats av NVIDIA (boost till 1665 MHz) och tillverkaren har inte heller specificerat det exakta releasedatumet eller priset på sin nya baby.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button