Gigabyte höjer insatserna: dess PCIe 5.0 AORUS SSD överträffar Corsairs

Gigabyte AORUS Gen5 10000 SSD © Gigabyte

Ett år efter de första tillkännagivandena är “revolutionen” av PCIe 5.0 SSD:n spännande de stora namnen inom solid-state-enheter.

För bara några dagar sedan bekräftade Corsair sitt stöd för AMD och passade på att annonsera för MP700, dess första SSD som kan utnyttja PCI Express 5.0. Gigabyte följde snabbt efter.

Upp till 12 GB/s sekventiell läsning

Timingen är verkligen oklanderlig för Gigabyte, till den grad att man nästan skulle undra om taiwanesen inte var medveten om Corsairs planer och bara väntade på den senares tillkännagivande om att rita sin nya AORUS SSD.

Gigabyte AORUS Gen5 10000 SSD © Gigabyte

Ändå utnyttjar Gigabyte nu det faktum att PCI Express 5.0 gör sig ett namn för att nämna sin lösning som heter AORUS Gen5 10000 SSD. Bättre, förutom en liten bild av besten, skickade Gigabyte oss en CrystalDiskMark-fångst.

Naturligtvis måste vi testa allt det själva, men 1TB-versionen av AORUS sägs kunna nå 12 453,9 MB/s och 10 074,5 MB/s i sekventiell läsning respektive skrivning. . Resultat som Gigabyte tror ” 55 % högre än PCIe 4.0-modeller “.

Gör det bättre än Corsair

Som vi sa kommer detta tillkännagivande bara några dagar efter det från Corsair som kommunicerade kring MP700, en SSD som amerikanen fortfarande arbetar på.

Corsair MP700 PCIe 5.0 SSD © Corsair

Även genom att utnyttja PCIe Express 5.0, verkade MP700 inte kunna nå “bara” 10 GB/s respektive 9,5 GB/s i sekventiell läsning och skrivning.

Om prestandan som visas av Corsair är nere, notera att det inte är fråga om slutgiltiga versioner av SSD:er ännu. Observera också att en liten kylfläns presenteras med Corsair-lösningen: det är ett ännu viktigare tillbehör på den här generationen än på den föregående.

Låt oss slutligen avsluta med att indikera att varken Corsair eller Gigabyte ger den minsta indikation om priserna på dessa nya SSD:er. Gigabyte förklarar dock att dess AORUS Gen 5 10000 SSD kommer att finnas tillgänglig i tre varianter: 1TB, 2TB eller 4TB kapacitet.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button