Gigabyte blåser nytt liv i sin AORUS 17X, varumärkets nya transportabla spelare

Gigabyte AORUS 17X © Gigabyte

Gigabyte presenterar idag stolt sin nya form gaming laptop ultrakraftfullt och transportabelt flaggskepp: AORUS 17X.

Ett sant kraftmonster med ett specifikationsblad för att få ditt huvud att snurra, för att inte tala om optimerad bärbarhet och kylning. Detta är vad tillverkaren lovar oss här.

En riktig bärbar krigsmaskin

Låt oss börja med ett tekniskt blad som lovar att vara helt enkelt imponerande. Som namnet antyder kommer AORUS 17X att ha en 17-tums FHD-skärm med en otrolig 360Hz uppdateringsfrekvens.

För att hänga med i ett så frenetiskt tempo har besten säkert några under huven: ett NVIDIA RTX 3070 eller 3080 grafikkort, en Intel i9 12900HX-processor med upp till 16 kärnor, stöd för DDR5 RAM (för en maximal kapacitet på 64 GB ) och två platser för M.2 NVMe SSD:er.

Dess prestanda lovar därför att vara exceptionell och överträffas av stödet av teknologier som CPU Optimizer, Dynamic Boost 2.0, Resizable BAR eller till och med NVIDIA G-Sync.

AORUS 17X är inte överträffad på kontaktsidan, med en Ethernet-port, en HDMI 2.1-port, en mini DisplayPort 1.4, två USB 3.2 Type-A-portar, en Thunderbolt 4 Type-C-port och ett kombinerat ljuduttag. Stöd för Wi-Fi 6 och Bluetooth ingår såklart också. Datorn är även utrustad med två 2,5 W DTS:X-certifierade högtalare, en mikrofon och en HD-webbkamera.

Cool i ordets alla bemärkelser

Förutom sensationella specifikationer är det även designen på AORUS 17X som imponerar, redan med sin mycket aggressiva estetik, men inte bara. Det är verkligen en av få spelbärbara datorer med en supertunn fyrkantsskärm. Skärmens 17 tum utnyttjas alltså maximalt.

Trots en så stor panel liknar chassit på AORUS 17X det på en 15-tums bärbar dator, vilket ger den en klar fördel när det gäller portabilitet. Den har alltså blygsamma dimensioner, givet kraften den bär: 39,8 x 25,4 x 2,4 cm, för en vikt på endast 2,7 kg.

Trots exemplarisk portabilitet och en design som är mycket trevlig att titta på, är det också när det gäller kylning som AORUS 17X är särskilt… cool.

Den har exklusivt WINDFORCE Infinity-kylsystemet, med höghastighetsfläktar med 84 blad och 6 värmerör. Tillräckligt för att effektivt evakuera värmen från ugnen som grafikkort och processor kommer att generera. För att driva allt erbjuder AORUS 17X ett 99 Wh Li Polymer-batteri och en 280 W-adapter.

Om vi ​​känner odjuret som erbjuds i två modeller från alla vinklar, återstår det fortfarande att veta dess tillgänglighet och pris, som ännu inte har kommunicerats av Gigabyte. Men vi kan anta att ett så mycket transportabelt maktmonster måste komma till ett högt pris.

Källa: Gigabyte

Relaterade Artiklar

Back to top button