Ger 64-bitars Internet Explorer 9 bättre surfprestanda?

64-bitars version Internet Explorer 9 har varit installerat på min dator länge och jag brydde mig aldrig om att kolla det. Jag visste att det inte fanns några plugins för det och att vissa webbplatser inte skulle fungera på det. Men under den här tiden har allt förändrats, och plugin problem(pluginproblem) är borta. Så jag bestämde mig för att testa det och se hur bra det fungerar. för det första(Först) ägnade jag lite tid åt att köra några tester, jämföra det med 32-bitarsversionen och se om det finns prestationsvinst(prestandavinst). Läs den här artikeln för att se vad jag hittade.

Benchmarks som används för testning

Jag bestämde mig för att använda följande test: Peacekeeper , SunSpider JavaScript Benchmark , V8 Benchmark Suite och HTML5-test (HTML5-test) .

För att utföra dessa tester använde jag min persondator med följande hårdvarukonfiguration(hårdvarukonfiguration): AMD Phenom II X4 905-processor(AMD Phenom II X4 905) (2.5 GHz(GHz) ), moderkort Gigabyte GA-MA785GT-UD3H(Gigabyte GA-MA785GT-UD3H moderkort) , minne Corsair XMS3 DHX 6 GB (Corsair XMS3 DHX 6GB) DDR3 1600 MHz(MHz), grafikkort Gigabyte Radeon HD6870 OC 1 GB (Gigabyte Radeon HD6870 OC 1GB) DDR5, solid state-enhet (DDR5-video)RunCorePro V 2,5 tum SATA III(SATA III SSD-enhet) med en kapacitet på 120 GB.

Alla tester utom HTML5-test(HTML5-test) , sprang tre gånger och jag beräknade ett medelpoäng.

Internet Explorer 9 64-bitars vs 32-bitars

Nedan kan du se resultatet jag fick för varje test. Som ni ser är bilden ganska tvetydig.

fredsbevarare tillväxt prestanda(prestandavinst) är 2 %, medan in V8 Benchmark ökningen är endast 0,9%. Benchmark Sunspider(Sunspider benchmark) var den enda som straffade 64-bitarsversionen, som var 1,2 % långsammare än 32-bitarsversionen.

Testa HTML5 validerar(HTML5-test) hur väl din webbläsare stöder HTML5 standard(HTML5-standard) och relaterade specifikationer. Detta test bekräftade bara att vi har samma sak överensstämmelse med standarden(standardöverensstämmelse) i båda versionerna av webbläsaren, vilket inte är förvånande.

Finns det någon slutsats?

Det är uppenbart prestationsvinst(prestandavinst) (om någon) är mycket minimal. Chansen är stor att du inte ens märker det när du surfar på webben. Så om du behöver en snabbare se(surfupplevelse), 64-bitarsversion Internet Explorer 9 kommer inte att vara ett bra alternativ.

Personligen tycker jag att det är dags för oss att ha fler 64-bitars webbläsare som kan tillhandahålla snabbare se(surfupplevelse) av webbsidor. Det är därför jag skulle vilja fortsätta testa 64-bitarsversionen Internet Explorer 9 och återkomma med minst en artikel till om den verkliga upplevelsen av att använda den.

64-bitarsversionen av Internet Explorer 9 har suttit där, installerad på min dator länge och jag brydde mig aldrig om att kolla upp den. Jag visste att det inte fanns några plugins för det och att vissa webbplatser inte skulle fungera bra på det. Men saker och ting har förändrats under tiden och plugin-problemet har försvunnit. Därför bestämde jag mig för att ta det en sväng och se hur bra det fungerar. Först ägnade jag lite tid åt att köra några benchmarks, jämföra det med 32-bitarsversionen och se om det finns någon prestandavinst. Läs den här artikeln för att lära dig vad І har hittat.

De riktmärken som används för testning

Jag bestämde mig för att välja följande riktmärken: Peacekeeper, SunSpider JavaScript Benchmark, V8 Benchmark Suite och HTML5-testet.

Jag använde mitt personliga skrivbord för att göra dessa tester, som har följande hårdvarukonfiguration: en AMD Phenom II X4 905 (2,5 GHz) processor, ett Gigabyte GA-MA785GT-UD3H moderkort, minnet är Corsair XMS3 DHX 6GB DDR3 1600 MHz, en Gigabyte Radeon HD6870 OC 1GB DDR5 grafikkort, en 120GB RunCore Pro V 2,5″ SATA III SSD-enhet.

Alla riktmärken utom HTML5-testet kördes tre gånger och jag beräknade medelpoängen.

Internet Explorer 9 64-bitars vs 32-bitars

Nedan kan du se resultaten jag fick för varje benchmark. Som ni ser är bilden ganska blandad.

Internet Explorer 9 32bit vs 64bit

I Peacekeeper finns en prestationsvinst på 2 %, medan vinsten i V8 Benchmark är endast 0,9 %. Sunspider-riktmärket var det enda som straffade 64-bitarsversionen, som var 1,2% långsammare än 32-bitarsversionen.

HTML5-testet tittar på hur väl din webbläsare stöder HTML5-standarden och relaterade specifikationer. Detta test bekräftade bara att vi har samma standardefterlevnad i båda versionerna av webbläsaren, vilket inte är förvånande.

Finns det någon slutsats?

Det är uppenbart att prestandavinsten (när den finns) är mycket minimal. Troligtvis kommer du inte ens att märka det när du surfar på nätet. Därför, om du vill ha en snabbare surfupplevelse, kommer 64-bitarsversionen av Internet Explorer 9 inte att vara något alternativ.

Personligen tycker jag att det är dags att vi har fler 64-bitars webbläsare tillgängliga, som kan leverera en snabbare webbupplevelse. Det är därför jag skulle vilja fortsätta mina tester av 64-bitarsversionen av Internet Explorer 9 och återkomma med minst en artikel till om den verkliga upplevelsen av att använda den.