GeForce RTX 4090: det skulle inte vara några problem med 12VHPWR-kontakten?

Zotac GeForce RTX 4090 och adapter © Videocardz

Uppdatering : Efter publiceringen av denna information gjorde NVIDIA en poäng med att reagera och specificera att denna fråga om de 30 cyklerna inte är ny. Samma 30-cykelspecifikation finns för standard 8-stifts PCIe/ATX-kontakt (Molex mini-fit). Detta är samma kontakt som används av AMD eller alla andra leverantörer. I ett nötskal, i verkligheten förändras ingenting med RTX 4000s.

En fråga som inte kunde vara mer legitim när NVIDIA precis har meddelat sina nyheter grafikkort RTX4000.

Precis meddelat av NVIDIA, skapar GeForce RTX 4000-serien redan en hel del kontroverser, särskilt relaterat till gigantismen hos RTX 4090, men en annan fråga har uppstått sedan igår.

Levererar 450 watt till RTX 4090

Du bör veta att för att säkerställa strömförsörjningen av spjutspetsen i sitt nya sortiment har NVIDIA generaliserat ATX 12VHPWR-kontakten och dess 12+4-stift. Den sistnämnda klarar av 450 eller 600 watt, beroende på omständigheterna, och tillfredsställer därmed de gigantiska behoven hos GeForce RTX 4090.

GeForce RTX 4090-adapter © NVIDIA

De modernaste nätaggregaten och de som kommer har en kabel i detta format och att ansluta grafikkortet är då inga problem. Det var dock ingen fråga om att skära dig från alla “gamla” block vars kraft kan vara tillräcklig för att försörja det avancerade kortet.

För att göra detta har ett litet tillbehör designats. Ett mycket enkelt tillbehör som har formen av en adapter som består av ena sidan av denna berömda ATX 12VHPWR-port. Å andra sidan är adaptern uppdelad i ytterligare fyra klassiska åttastiftsportar, men det är här problemet ligger.

30 till 40 anslutningar/frånkopplingar?!

Informationen har ännu inte bekräftats av NVIDIA och vi väntar givetvis på att få veta mer innan vi reagerar, men enligt dokumentationen som levererats av Zotac med sina kort skulle nämnda adapter vara särskilt ömtålig.

Zotac GeForce RTX 4090 och adapter © Videocardz

Tillverkaren meddelar där på ett sätt som inte kunde vara tydligare: 4x 8-stift till 12VHPWR strömkabel har begränsad livslängd upp till 30 anslutningar/frånkopplingar

“. Adaptern har med andra ord en beräknad livscykel på 30 anslutningar/frånkopplingar. En tröskel som innebär för många vridningar av adaptern för att den fortfarande ska vara bra för någonting.

Videokortz rapporterar till oss att NVIDIA redan hade tagit upp problemet med PCI-SIG genom att ändå framkalla ett tröskelvärde på 40 anslutningar/frånkopplingar. Det är sant att du bland vanliga dödliga inte kopplar in / kopplar ur ditt grafikkort 30 eller 40 gånger, men testarens tro, saken kan uppnås på några veckor. Fortsättning följer…

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button