GeForce RTX 3060: krypto-antimining förankrad långt bortom drivrutinerna

NVIDIA GeForce RTX 3060 FE © NVIDIA

NVIDIA-drivrutiner kommer inte att vara de enda som agerar för att begränsa gruvkraften.

I slutet av förra veckan presenterade NVIDIA vad man anser vara början på ett svar på bristen på grafikkort som vi har lidit av i mer än sex månader: marknadsföringen av Processor för gruvdrift för kryptovalutakort utan videoutgångar och därför dedikerade enbart till cryptocurrency-utvinning.

Läs också:
NVIDIA avslöjar processorer designade för Ethereum (ETH) gruvarbetare

En GPU, BIOS och drivrutiner länkar

Denna lansering av dedikerade produkter är bara en del av lösningen på bristen: det skulle faktiskt inte hindra gruvarbetare från att köpa riktiga grafikkort att använda i sina gruvgårdar. För denna andra punkt nämnde NVIDIA ett slags mjukvarubegränsning.

Vi fick veta att med lanseringen av RTX 3060s skulle företaget implementera ett system för att upptäcka gruvdrift och sedan minska prestandan med cirka 50 %. Det vi trodde var en ren mjukvarulösning som finns i drivrutinerna är lite mer komplext.

NVIDIAs pressrelationschef Bryan Del Rizzo sa på Twitter att han ” det är inte bara en pilotgrej » innan du lägger till: « Det finns ett säkert handslag mellan drivrutinen, RTX 3060-chippet och BIOS som förhindrar borttagning av hashhastighetsbegränsaren “.

Läs också:
GeForce RTX 3060: NVIDIA beskriver äntligen specifikationerna

Alla RTX 3000-serier snart påverkade?

Vi kommer inte att veta mer för tillfället om de tekniker som faktiskt implementeras av NVIDIA. Som sagt, idén med en rent förarrelaterad lösning verkade lite begränsad och vissa var oroliga för att modifiering av äldre versioner av drivrutinerna skulle räcka för att kringgå “skyddet”. Så det räcker inte.

Förresten, Kopite7Kimi – en insider alltid mycket välinformerad – förklarar att NVIDIA snart kommer att lansera revisioner av sin gamla RTX 3000-serie för att ta hänsyn till de förändringar som vi ser för tillfället bara på RTX 3060. Inget officiellt för tillfället, men det skulle faktiskt vara ganska logisk.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button