GeForce MX550 är något snabbare än Ryzen 9 iGPU

NVIDIA GeForce MX 550 © NVIDIA

A Grafikkort instegsnivå som uppenbarligen inte är avsedd för videospel.

GeForce MX550 och MX570, som gjordes officiellt i december förra året, är grafikkort som först designades för att följa med bärbara datorer. På pappret bör de förknippas med mellanklassprocessorer och erbjuda dem anständig grafikprestanda.

En CPU + GPU-kombination billigare än APU:er

De första testerna som erhållits av våra kollegor från Videokortz jämför prestandan hos en GeForce MX550 med den hos en Ryzen 9 5900HS, en APU utrustad med en Vega 8-grafiklösning.

GeForce MX550 vs Ryzen 9 5900HS © Videocardz

Mätmjukvaran som används är ingen mindre än PassMark och på det första verktyget – G3D Mark-testet – får det NVIDIA-signerade kortet 5 014 poäng medan AMD-processorn har 4 968 poäng. Skillnaden som observeras är knappt 0,9 % och frågan uppstår därför om förhållandet mellan kvalitet och pris mellan de två lösningarna.

Å ena sidan har vi därför en APU, förvisso kraftfull, men dyr och å andra sidan en GeForce MX550 som säljs för en slant för att förknippas med mellanklassprocessorer. Den första lösningen borde leda till kanske tunnare och modernare bärbara datorer, men också betydligt dyrare.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button