GeForce GTX 2080-prototyp med strålspårning grävd fram på Reddit

NVIDIA GeForce GTX 2080 © Videocardz

En modell av Grafikkort extremt sällsynt vilket stöder tesen om antagandet, i sista minuten, av namnet RTX.

Augusti 2018 gör chefen för NVIDIA en kommentar i form av ett skämt vid lanseringen av GeForce 20-serien. För att göra narr av de senaste ryktena tillkännager Jensen Huang faktiskt GTX 1180, ett kort som naturligtvis aldrig har existerade.

$360 på eBay

Idag tenderar dock en mycket specifik modell av NVIDIA-kort att bevisa att införandet av namnet “RTX” inte nödvändigtvis var självklart, och att “GTX” kunde ha behållits.

NVIDIA GeForce GTX 2080 © Videocardz

Denna kortmodell är vad som i jargongen kallas ett tekniskt prov. Det är ett grafikkort som är designat för att testa vissa alternativ och som därför inte är tänkt att finnas i handeln.

Denna GeForce GTX 2080 – notera “GTX” – landade dock på eBay, där den kunde köpas för cirka 360 dollar av en användare av Reddit-plattformen.

NVIDIA GeForce GTX 2080 © Reddit

Ray tracing och DLSS på menyn

Identifierad som en mycket normal RTX 2080 av GPU-Z-programvaran, integrerar den särskilt de berömda RT-kärnorna och Tensor-kärnorna, som tillåter stöd för DLSS och strålspårning.

NVIDIA GeForce GTX 2080 © Videocardz

På eBay förklarades det att kortet i fråga hade använts för kryptominering, vilket bekräftade att det fungerade perfekt. Fotografierna visar ett kylsystem och två strömkontakter som är identiska med RTX 2080.

I verkligheten är det bara de olika omnämnandena och andra logotyper som avslöjar skillnader med den riktiga RTX 2080… som därför mycket väl kunde ha behållit namnet GTX.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button