GeekBench förbjuder Galaxy S22 och S22 ultra från sina riktmärken

De benchmark-förbjudna Galaxy S22s anklagas för att ha prestandabegränsande programvara.

Samsung Galaxy S22 utanför riktmärken

GeekBench har beslutat att ta bort alla resultat och tester som är inneboende i Galaxy s22-linjen från sin plattform, inklusive flaggskeppsmodellen S22 Ultra.

Anklagelsen mot Samsung gäller en programvara som används för att begränsa prestanda.

Denna funktion som upptäcktes för första gången i Sydkorea, kallas “GOS” och har funktionen att förhindra att enheten överhettas och förlänga batteritiden.

Men under benchmarktesterna aktiveras inte denna applikation, vilket ger en falskt resultatsom visar en kraft som faktiskt inte är användbar i den dagliga användningen av smartphones.

GOS programvara står för Speloptimeringstjänstoch låter dig använda all kraft från enheten endast i spelläge.

Samsung sa att de var besvikna över GeekBench-åtgärden och meddelade att de snart skulle släppa en korrigerande patch.

Denna patch bör infoga flera alternativ för kontrollen av “GOS“, Särskilt när det gäller spelaktiviteten, som rapporterats av Android Polices webbplats.

Inte bara S22, andra modeller har förbjudits

GeekBench Ban-listan handlar inte bara om de nya s22s, den inkluderar alla modeller Samsung premium av de senaste 4 åren.

OnePlus-familjen har också hamnat under förstoringsglaset. Som redan meddelats för några månader sedan OnePlus 9 och 9 pro de är också uteslutna.

Vi måste bara vänta på den nya uppdateringen som meddelats av Samsung, för att förstå om GeekBench kommer att kunna granska sina beslut och återuppta Galaxy i sin ranking.

Relaterade Artiklar

Back to top button