Gearbest-sajten ligger nere, kunder i total osäkerhet

Gearbest © Gearbest

Otillgänglig i flera dagar verkar Gearbest död. Enligt flera källor är ägaren till den berömda kinesiska högteknologiska e-handelssajten på gränsen till att försättas i konkurs.

En plötslig avstängning, som gör AliExpress-konkurrentens kunder upprörda.

Läs också:
Amazon kommer nu att kompensera kunder som är offer för farliga produkter som säljs på dess marknadsplats

Gearbest gick på knä av covid-19-krisen

Gearbest har varit otillgänglig i flera dagar och den verkar inte vara redo att återvända. Enligt Gizchina, är moderbolaget till AliExpress huvudkonkurrent på gränsen till att förklara sig i konkurs. Detta tidigare landmärke för högteknologiska bra affärer skulle inte ha stått emot covid-19-pandemins härjningar. Tidiga tecken var omisskännliga: skyhöga priser på dess flaggskeppsprodukter, policyändringar som skadade dess affilierade partners, försämrad kvalitet på kundservice, väntande återbetalningar … listan fortsätter.

Redan 2020 var de flesta av sajtens produkter slut i lager och när kunderna hittade vad de letade efter hade Gearbest svårt att fullfölja sina beställningar. De som var släpade efter enormt. Med dessa logistiska problem, katastrofal kundservice och priser som inte var lika attraktiva som tidigare, började kunderna överge platsen till förmån för andra lösningar som AliExpress och andra.

Läs också:
E-handel: var försiktig, dina paket som skickas från utlandet kommer att kosta dig 20 % mer

Total osäkerhet för kunderna

För de som stannade är situationen komplicerad. Med den plötsliga och ordlösa avstängningen av Gearbest skadas kunder som nyligen har lagt beställningar. En av dem bekräftade för våra kollegor att det var omöjligt att göra anspråk på en annullering av hans anslutna bevakningsorder, som han har väntat på i några månader. Många andra personer med en aktiv beställning borde hamna i samma situation, hanteringen av kundtjänsten sker huvudsakligen via en chatt… endast tillgänglig på webbplatsen. Och eftersom de återbetalningar som begärts innan webbplatsens otillgänglighet fortfarande efterlängts i desperat, riskerar situationen att bli ännu mer komplicerad när stängningen av onlineförsäljningssajten formaliseras.

Oron och gnället är liknande på sidan av de många sajterna som erbjuder affiliate-länkar till Gearbest. Om de lät sajten växa och bygga upp ett gott rykte har de allra flesta av dem inte fått någon affiliate-inkomst på väldigt långa månader. “De har inte betalat mig de över 1 000 dollar de är skyldiga mig sedan mars 2020 och jag har inte fått ett öre sedan dess” anförtror en av delägarna. Under tiden gömmer sig det kinesiska samhället i sjuklig tystnad och vägrar kommentera situationen.

Källa: Gizchina

Relaterade Artiklar

Back to top button