Garmin presenterar sin Forerunner 955 Solar, den första i serien med solfångning

Forerunner 955 © Garmin

Det är med anledning av World Running Day som Garmin har lyft på slöjan över sitt nya sport ansluten klockaForerunner 955. Efterföljer 945-modellen, detta smart klocka dedikerad till löpning är också den första i Forerunner-serien som drar fördel av solfångst.

Denna vackra sportklocka ansluter sig därmed till Garmins imponerande katalog tillsammans med den nya Forerunner 255, som är mer mellanklassorienterad.

Forerunner 955: en uppkopplad klocka för löparentusiaster

Medan Fenix ​​och Instinct-serierna är inriktade på vandring och traillöpning, är Forerunner-serien främst inriktad på löpare, särskilt triathleter. Det är därför med ett brett utbud av övervakningsverktyg för löpning som Forerunner 955 gör sitt framträdande och ersätter den åldrande 945.

På designsidan inga större förändringar. Skalet är fortfarande tillverkat av kvalitetsplast, med en 1,3-tums transflekterande pekskärm förstärkt med Gorilla Glass DX. Med 46,5 mm i diameter och 14,4 mm tjock är sport-smartklockan relativt imponerande. Dess vikt på 52 gram gör den dock mycket lättare än en fēnix 7 Sapphire Solar, för att nämna några.

Lådan gömmer sig i sina tarmar utrustning mycket nära fēnix 7-serien, till att börja med dual-band GPS. ABC-sensorer och navigering (med bakgrundskarta) ingår också.
På mjukvarusidan är den mer komplett än någonsin. Forerunner 955 drar nytta av varumärkets senaste tillägg, implementerade med lanseringen av fēnix 7 i början av året. Vi hittar därför Stamina-poängen, UpAhead-indikatorn, PacePro-funktionen samt förutsägelsen av tävlingsprestanda. En ny widget tillägnad loppet gör sitt framträdande, liksom morgonrapporten som anger dagens mål och nattens kvalitet med sömnpoängen.

Autonomi, pris och tillgänglighet

När det gäller autonomi kan Forerunner 955 teoretiskt hålla en laddning i 15 dagar i uppkopplat klockläge och 8,5 till 80 timmar beroende på inställningarna i GPS-läge. Solar-versionen höjer poängen till 20 dagar i uppkopplat klockläge. På aktivitetsövervakningssidan i GPS-läge ger solfångst en liten vinst i uthållighet med en användningstid som sträcker sig från 8,5 timmar till 110 timmar. Kom dock ihåg att solfångst inte ger obegränsad autonomi, utan bara begränsar urladdningen av batteriet. För att vara effektiv måste solcellen utsättas för direkt solljus i minst tre timmar om dagen.
För obegränsad autonomi måste du vända dig till Garmin Instinct 2 Solar.

Forerunner 955 och Forerunner 955 Solar finns idag på den officiella Garmin-webbplatsen. Grundversionen visas på €549, medan versionen med solfångst går upp till €649.
Till skillnad från 945-serien finns det ingen LTE-modell vid horisonten. Du kan dock dra nytta av de många vanliga alternativen för Garmins avancerade smartklockor: kontaktlös betalning, lokal musik, skicka svar på SMS… Det är redan väldigt komplett!

Ett ord om Forerunner 255

Om 955-serien får din bankman att krypa, kan Forerunner 255 vinna över dig. Denna nya serie finns i fyra versioner: 255S, 255S Music, 255 och 255 Music.

Forerunner 255 © Garmin

S-modellerna är mer kompakta med ett 41 mm hölje. De klassiska modellerna drar nytta av ett 46 mm hölje. Funktionerna är dock desamma mellan varje variant. Det finns ingen integrerad kartläggning trots att du har en GPS med dubbla band.

Forerunner 255 förser fortfarande löpare med många funktioner, inklusive den nya löparwidgeten och morgonrapporten. Som namnet antyder är Music-modellerna de enda som erbjuder internminne för dina favoritlåtar.
Priserna varierar från €349 till €399 beroende på version. Detta är något mindre än Forerunner 745, som visas för 419 € och i slutändan mindre välutrustat än den nya 255-serien.

Källa: CP Garmin

Relaterade Artiklar

Back to top button