Gamla Amazon Kindle e-läsare kommer inte längre att kunna köpa böcker, ta reda på om din modell är påverkad

Amazon Kindle © © Sunrise King / Unsplash

Ägare av gamla Kindle e-läsare kommer inte längre att kunna köpa nya böcker direkt från sin enhet från och med augusti.

Detta är första gången som Amazon helt har stängt av åtkomsten till sin marknadsplats för vissa användare av sin läsare sedan lanseringen av den första generationen 2007.

En kampanjkod för att få en nyare Kindle

E-handelsjätten specificerar att de berörda modellerna är Kindle International (2e generation), Kindle DX International, Kindle Keyboard samt Kindles of 4e och 5e generationer. Ägare av dessa läsare kommer inte längre att kunna bläddra, köpa eller låna böcker direkt från dessa enheter.

Å andra sidan kommer det fortfarande att vara möjligt att göra inköp från Amazons hemsida och skicka dem till någon av de berörda modellerna. Det befintliga e-boksbiblioteket kommer också fortfarande att vara tillgängligt på enheten. Företaget har börjat skicka e-postmeddelanden till användare som äger en av dessa e-läsare och hoppas kunna komma ikapp genom att erbjuda dem en kampanjkod som ger dem 30 % rabatt på en ny Kindle samt $40 kredit i Kindle Store.

Tekniskt problem eller stunt?

Om Amazon inte har gett en förklaring till sitt beslut, den specialiserade webbplatsen GoodEreader antar ett problem med TLS-protokollet (Transport Layer Security) och en oförmåga att uppdatera det på äldre modeller.

Detta beror delvis på att de bara stöder TLS 1.0 och 1.1, och på grund av hårdvarans ålder kommer de inte att ha de nödvändiga behörigheterna för att göra inköp i butik. Det är därför Amazon inte bara kan släppa en firmwareuppdatering för att åtgärda problemet. “Förklarar media och specificerar att detta inte är den officiella versionen av Amazon. På samma sätt kan detta beslut helt enkelt vara resultatet av att Amazon vill pressa sina kunder att skaffa nyare e-läsare…

Ändå är det viktigt att notera att avsaknaden av moderna TLS-standarder på äldre Kindles är en av anledningarna till att de förlorade tillgången till den fullständiga versionen av Wikipedia, eftersom webbplatsen nyligen slutade stödja äldre Kindles. TLS-standarder.

Om samma ämne:
Efter smartphones är det e-läsarnas tur att prova vik- och färgskärmar

Källor: Android Police, GoodEreader

Relaterade Artiklar

Back to top button