Gamescom: BenQ tillkännager en (mycket) stor bildskärm och en videoprojektor för spelare

BenQ Gamescom MOBIUZ och X3000i tillkännagivanden © BenQ

Med anledning av Gamescom såg BenQ stora saker för spelare genom att presentera särskilt en övervaka jätte och en videoprojektor.

Den första är en del av MOBIUZ-sortimentet med en enorm 48″-panel, medan den andra lovar spelare att se saker ännu större. BenQ passade på att presentera andra MOBIUZ-produkter samt ZOWIE-produkter, dess undermärke för e-sport.

BenQ projicerar sig själv under Gamescom

Första produkten presenterad av BenQ, MOBIUZ EX480UZ-skärmen. Som namnet antyder visar den en 48″ 4K OLED-panel, med en uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz och en extremt snabb grå-till-grå svarstid på 0,1ms.

Den stöder många tekniker som True Black HDR400, AMD FreeSync Premium och proprietär BenQ HDRi-teknik. Den har även en KVM-switch, treVolo-högtalare och kan konfigureras fullt ut via fjärrkontroll. En produkt som därför riktar sig till rika spelare, eftersom den visas för 1 999 euro, och utrustad med ett racingdjur som kan köra spel i 4K.

Den andra anmärkningsvärda produkten som presenteras av varumärket är videoprojektorn X3000i, avsedd för spelanvändning. Den kan projicera en bild mellan 1080p vid 240Hz och 4K vid 60Hz, med en svarstid mellan 4ms och 33ms.

Den har även HDR-stöd och tre lägen optimerade för olika spelgenrer, vilket kort sagt erbjuder en mer filmisk spelupplevelse. En upplevelse som dock kommer att betalas för, eftersom den också visas för 1 999 euro på tillverkarens hemsida.

BenQ presenterade även två andra mer blygsamma 27″-skärmar, EX270M respektive EX270QM, utrustade med en IPS FHD- och QHD-panel. De tre MOBIUZ-bildskärmarna kommer att finnas tillgängliga mellan september och oktober. EX270-modellerna kommer att kosta 399 euro respektive 799 euro.

Källa: BenQ

Relaterade Artiklar

Back to top button