Game Dashboard kommer på vissa smartphones som kör Android 13

Google Pixel 6-test © © Pierre Crochart för Clubic

Detta läge, fortfarande idag reserverat för endast Google Pixel 6 och Google Pixel 6 Proborde komma snart på någon annan smartphones.

Med sina senaste Pixels har Google erbjudit en mycket intressant funktion för mobilspelare.

Ett läge för att erbjuda spelarna många verktyg och optimera deras enheter

De lyckliga ägarna av de två senaste smartphones som designats av sökmotorn drar nytta av en dedikerad meny som heter “Game Dashboard”, även om få användare verkar veta om denna möjlighet.

Aktiveringen av menyn är verkligen inte den lättaste. För att göra detta måste du gå igenom telefoninställningarna, gå till avsnittet som är tillägnat Stör ej-läge, gå sedan in i Programmering och slutligen markera rutan för att få det här alternativet. Vi har känt mer träning…

Sedan, en gång i spelet, kommer en liten knapp att dyka upp på skärmen för att komma åt en meny med fyra knappar. Dessa genvägar låter dig ta en skärmdump, börja spela in det aktuella spelet, få bildfrekvensen och slutligen aktivera Stör ej-läget med ett klick för att avskärma dig från världen under en särskilt komplicerad passage.

Game Dashboard låter dig också optimera Pixel 6 och Pixel 6 Pro för att maximera prestanda, använda spelets standardinställningar eller prioritera din smartphones batteritid.

Game Dashbord kommer att komma på några handplockade enheter med Android 13

Det här läget var därför endast reserverat för Pixel-smarttelefoner, men Google kommer förmodligen att erbjuda det till andra enheter genom en uppdatering av Google Play Services, som åtföljer lanseringen av Android 13 i sin slutliga version.

Utgivaren har för närvarande inte specificerat vilka olika telefoner som berörs, och nöjer sig med att tala om en ” val av enhet “, men vi vet redan att Google Pixel 6a, som släpptes för några dagar sedan, snabbt kommer att dra nytta av det.

Att distribuera Game Dashboard på andra smartphones verkar vara en mer komplex operation än förväntat, och Google måste anpassa många API:er genom sitt mobila operativsystem för att överföra funktionaliteten till Play Services, därav den enda kompatibiliteten med Android 13.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button