Galaxy Watch 5 Pro kommer att vara mycket tunnare än vad Samsung hävdar

Samsung Galaxy Watch4 BT © Samsung

Samsungs nya smartklockor som presenterades förra veckan kommer snart att finnas till försäljning. Men om du planerade att skaffa en Galaxy Watch 5 Pro, vet att odjuret faktiskt är mycket skrymmande än vad som indikeras av den koreanska gruppen …

Balzac sa en gång: Vem säger konst, säger lögn. Ett citat som lätt skulle kunna överföras till dagens kommunikationsvärld. Nytt bevis är att det tekniska bladet för den framtida uppkopplade klockan från Samsung rapporterar ett tunnare föremål än vad det faktiskt är.

Vilken tjocklek för Galaxy Watch 5 Pro?

Den 10 augusti höll Samsung sin Galaxy Unpacked-konferens under vilken tillverkaren passade på att lyfta slöjan som svävade över sina nya hopfällbara smartphonemodeller, Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4. Mitt i alla dessa tillkännagivanden var vi också kunna upptäcka den nya Galaxy Watch-familjen, med formaliseringen av Galaxy Watch 5 och 5 Pro.

Om vi ​​hänvisar till den officiella Samsung-webbplatsen får vi veta att Galaxy Watch 5 Pro ska ha en tjocklek på 10,5 millimeter. Så, åtminstone på pappret, skulle det vara bara en millimeter tjockare än Galaxy Watch 5. Det skulle också betyda att Galaxy Watch 5 Pro skulle vara tunnare än sin föregångare, Galaxy Watch 4, som var 11,2 millimeter. Men i verkligheten, vad är det egentligen?

Galaxy Watch 5 Pro: när Samsung förvränger verkligheten…

I verkligheten är saker och ting helt annorlunda. Som förmedlas av media 9to5Googleexperter från DC Rainmaker kunde inse, med hjälp av en digital bromsok, att Galaxy Watch 5 Pro faktiskt var 15,2 millimeter tjock. Det verkar som att Samsungs beräkningar bara tar hänsyn till klockans kropp och utelämnar närvaron av BioActive-sensorn. Om vi ​​naturligtvis kan tänka på ett otäckt fel, notera ändå att koreanen tidigare verkligen visade den verkliga tjockleken på sin Galaxy Watch.

Galaxy Watch 5 Pro © © DCRainmaker

Om vi ​​därför är långt ifrån de 10,5 millimeter som Samsung annonserat för Galaxy Watch 5 Pro, verkar det som att detta inte är så skadligt som det verkar. Detta beror på att utbuktningen skulle tillåta sensorn att mäta din kroppssammansättning mer exakt än tidigare. Här är vad Samsung säger om det: Med en ökad yta och mer direkt kontakt med din handled spårar Galaxy Watch 5 hälsostatistik ännu mer exakt än Galaxy Watch 4. »

Apple och Garmin har å sin sida för vana att visa olika mått från verkligheten för sina smartklockor. Men denna praxis kan tyvärr vilseleda konsumenter som vill köpa en ansluten klocka och vars huvudkriterier är storlek och bulk. Hur som helst, du har nu blivit varnad…

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button