Galaxy S22: pris, releasedatum, tekniskt blad, allt vi vet om Samsungs flaggskepp

Sammanfattning
  • En Galaxy S22 Pro?
  • När kommer Galaxy S22 ut?
  • Vad är priset på Galaxy S22?
  • Galaxy S22: mer kompakta smartphones?
  • Tre 120 Hz-skärmar på Galaxy S22?
  • En AMD GPU för att öka grafikprestandan hos Galaxy S22?
  • Ännu mer lagringsutrymme på S22 Ultra?
  • Mindre batterier för Galaxy S22 och S22+?
  • Vad är nytt i bilder på Galaxy S22?
  • Kommer Galaxy S22 Ultra med en S-Pen?

Galaxy S22 © LetsGoDigital

Galaxy S22 är en av smartphones den mest efterlängtade av år 2022. Tekniska egenskaper, pris, tillgänglighet, här är allt du behöver veta om den nya flaggskeppsserien av smartphones från Samsung.

Den sydkoreanska tillverkaren är nummer 1 på smartphonemarknaden när det gäller sålda enheter. Dess instegs- och mellanklassmodeller är mycket populära, men märket vet också hur man får folk att drömma med premiumtelefoner, av vilka S-serien är den mest ikoniska representanten. Det nya barnet på blocket är Galaxy S22, och vi berättar allt vi vet om den.

En Galaxy S22 Pro?

Som för flera år redan planerar Samsung att lansera tre versioner av S22: Galaxy S22, Galaxy S22+ och Galaxy S22 Ultra, från den mest prisvärda till den bäst utrustade. Det är möjligt att en omprofilering utföras för den mellanliggande modellen, vilket skulle lämna det vanliga “Plus” åt sidan för ett nytt smeknamn: Galaxy S22 Pro. En Galaxy S22 FE borde se dagens ljus senare, men långt efter dessa tre referenser.

När kommer Galaxy S22 ut?

Samsung tvingades skjuta upp lanseringen av Galaxy S22. Ursprungligen skulle den presenteras och marknadsföras någon gång i januari, som S21. Men komponentförsörjning och produktionsproblem har tvingat tillverkaren att revidera sitt schema.

Slutligen skulle Samsung förvänta sig ett tillkännagivande och öppning av förbeställningar för den 9 februari 2022, och en marknadsföring för den 25 februari 2022. Den kommer då utan tvekan att konkurrera direkt med Xiaomi 12 och OnePlus 10 Pro.

Galaxy S22 koncept

Vad är priset på Galaxy S22?

Informationen skiljer sig fortfarande åt om priserna för smartphones i Galaxy S22-serien. Vissa källor pekar på priser som liknar de för deras föregångare, Galaxy S21, medan andra väcker farhågor för en prishöjning.

Sanningen kan ligga mellan de två. Vi kan mycket väl föreställa oss att Samsung vill behålla en gateway som inte utgör en psykologisk barriär för köpare med sin standard Galaxy S22, särskilt inför konkurrensen från Xiaomi och i mindre utsträckning OnePlus. Å andra sidan kan vi förutse en ökning för Galaxy S22 Ultra med tanke på de nya funktionerna den borde dra nytta av.

Vi måste också ta hänsyn till situationen med brist och ökning av priset på komponenter, vilket kan återspeglas i priset på slutprodukten. Som en påminnelse kostar Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra 859, 1 059 respektive 1 259 euro i sin grundversion.

Galaxy S22: mer kompakta smartphones?

Kapplöpet om “alltid större” där märken verkar hänge sig åt är inte sant med denna nya generation av smartphones. Samsung satsar till och med på ett mer kompakt format för sina två första modeller i serien.

Galaxy S22 skulle vara utrustad med en 6,06-tums skärm, jämfört med 6,2 tum för Galaxy S21, medan Galaxy S22+ (eller S22 Pro) skulle ha en diagonal på 6,55 tum, inte längre 6,7 tum som på S21+. Det skulle resultera i något mindre chassimått på de nya mobilerna i sortimentet, som dessutom skulle vara tunnare än sina föregångare.

Galaxy S22 © Yogesh Brar

Det är utan tvekan för Samsung att lämna en mycket stor skärm på sin mest premiumkopia, Galaxy S22 Ultra, för att förbättra den, som fungerar som en ersättning för den berömda Note. Dessutom tar S22 Ultra upp de nästan rätvinkliga hörnen av Note, medan S22 och S22+ har rundade hörn. En annan skillnad, S22 Ultra har en lätt böjd skärm, till skillnad från sina två småbröder med platt panel. Från 6,8 tum på S21 Ultra skulle vi gå till … 6,81 tum på S22 Ultra.

Generellt sett ser S22 och S22+ väldigt lika ut, medan S22 Ultra lyckas sticka ut på många sätt. Bakpanelen på de två första antar en effekt glansig, S22 Ultra drar sig ur spelet med en matt textur. Fotoblocket, så trendigt på smartphones i några år, gör comeback för S22 och S22+, S22 Ultra överger detta designelement med fotosensorer som inte är kombinerade i en grupp.

Faktum är att det nästan ser ut som att Galaxy S22 Ultra, som också skulle kunna kallas Galaxy Note 22 eller Galaxy S22 Note, inte tillhör samma serie som de andra modellerna.

Samsung skulle kunna återgå till en glasbaksida på Galaxy S22, medan basmodellen har berövats den i några år för att begränsa kostnaderna, tillverkaren föredrar att använda plast. Det finns inga ändringar för Galaxy S22 + och S22 Ultra som också är berättigade till glas.

Låt oss slutligen prata om färgerna som erbjuds för enheterna i serien. S22 och S22+ delar samma nyanser, med svart, vitt, grönt och roséguld. S22 Ultra skulle också finnas i svart, vitt och grönt, men den fjärde färgen skulle vara mörkröd.

Galaxy S22 Ultra Hypark22 © Hypark22

Tre 120 Hz-skärmar på Galaxy S22?

Varje modell av S22 bör dra nytta av en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz för att kunna erbjuda smidiga animationer på skärmen. Galaxy S22 och S22+ skulle visa Full HD+-definition på sin AMOLED LTPS (lågtemperatur polykisel)-panel, Galaxy S22 Ultra skulle erbjuda Quad HD+ på sin LTPO-skärm (lågtemperatur polykristallin oxid).

LTPO kommer att tillåta S22 Ultra att dra nytta av en adaptiv teknologi som automatiskt omkalibrerar skanningsfrekvensen efter behov, för att inte offra autonomi: det är till exempel meningslöst att hålla 120 Hz när man tittar på en video på Netflix. Utan detta skulle det troligen inte gå att aktivera både 1440p och 120Hz, skärmen skulle då förbruka för mycket energi.

En AMD GPU för att öka grafikprestandan hos Galaxy S22?

Galaxy S-serien har det speciella med att vara utrustad med väldigt olika SoC beroende på vilken region i världen den marknadsförs. Om det är i USA eller Kina är det ett Qualcomm-chip som är integrerat, Samsung använder sitt eget Soc Exynos-hus för sina enheter som säljs i Europa.

I år kan situationen vara annorlunda. Det är ännu inte klart hur Samsung kommer att reagera på bristen på halvledare, men tillverkaren kan få slut på utbudet av Exynos-chips. En källa nämner till och med möjligheten att Europa kommer att få Galaxy S22s med Snapdragon 8 Gen1.

Samsung Galaxy S22 Ultra © Lets Go Digital

Vi förväntade oss dock mycket av Exynos 2200 som utvecklats i samarbete med AMD. Med sin GPU under RDNA 2-arkitektur lovar den att avsevärt förbättra grafikprestandan för smartphones, samt göra dem kompatibla med strålspårning. I ett riktmärke visade Exynos 2200 en poäng 34 % högre än Exynos 2100, men Samsung kunde besluta att begränsa den för att göra den mindre energikrävande och öka mobilernas autonomi.

Ännu mer lagringsutrymme på S22 Ultra?

Det har gått ett bra antal generationer sedan det har funnits en microSD-kortplats på Samsungs flaggskepp, därav vikten av att tillhandahålla tillräckligt med internminne för lagring. Om varumärket nyligen har begränsat sig till 512 GB i detta område, bör Galaxy S22 Ultra erbjuda en konfiguration med 1 TB, som Galaxy S10 + vid den tiden eller den senaste iPhone 13 Pro.

Mindre batterier för Galaxy S22 och S22+?

Vem säger mer inneslutna dimensioner, säger ofta också minskad batteristorlek. Batterikapaciteten för Galaxy S22 och S22+ bör sjunka till 3 800 respektive 4 600 mAh, jämfört med 4 000 och 4 800 mAh för sina föregångare. Information som kommer från två välkända läckare: Ice Universe och Tron.

Galaxy S22 Ultra, som behåller ungefär samma dimensioner som S21 Ultra, borde dra nytta av ett 5 000 mAh batteri, som föregående års modell.

Galaxy S22 koncept

Den tillgängliga laddningskraften är fortfarande uppe för debatt. Enligt Ice Universe skulle Galaxy S22 Ultra ha rätt till en trådbunden laddning på 45 W. Men det kinesiska certifieringsorganet 3C nämner en hastighet på 25 W för alla tre Galaxy S22-modellerna.

En förbättring kan komma från trådlös laddning. Åtminstone en av modellerna i serien kan vara kompatibel med en 25 W induktionsladdning, mot 15 W i bästa fall hos Samsung för närvarande.

Vad är nytt i bilder på Galaxy S22?

Fotografering har blivit en av huvudfrågorna för tillverkare i premiumsegmentet, och Samsung har inte råd att stagnera på denna punkt.

Galaxy S22 och S22+ skulle vara de främsta förmånstagarna av framsteg på fotosidan, och byta ut huvudsensorn på 12 MP på S21 och S21+ mot en 50 MP-modul. Ultravidvinkeln på 12 MP borde inte röra sig mycket, men teleobjektivet ändras, från 64 MP till 12 MP och tillåter en optisk zoom på upp till x3.

Samsung Galaxy S22-serien fotoblock © © Weibo

Galaxy S22 Ultra kommer inte att ha en 200 MP-sensor, även om Samsung har utvecklat en sådan optik. Den kommer att “nöja sig” med samma 108 MP, f/1,8, 1/1,33” och 0,8 µm sensor som på S21 Ultra. Ultravidvinkeln på 120° skulle också vara identisk: 12MP, f/2.2, 1/2.55” och 1.4µm. Det finns även en optisk lins med x3 zoom och en periskopisk lins med x10 zoom. De visar samma definition (10 MP) och bländare (f/2,4 och f/4,9) liknande förra årets sensorer, men för en storlek på 1/3,52 tum och fotoplatser på 1,12 μm (jämfört med 1/3,24” och 1,22 µm på de två teleobjektiven på S21 Ultra). S22 Ultra revolutionerar därför inte formeln genom att låna fotoblocket från S21 Ultra.

Kommer Galaxy S22 Ultra med en S-Pen?

Galaxy S22 Ultra är faktiskt den andliga efterföljaren till Note-linjen. Medan S21 Ultra var nöjd med kompatibilitet med Samsungs penna, utan någon plats att förvara den på (såvida du inte köper ett speciellt skyddsfodral) och inte levererades med smartphonen, ändrar S22 Ultra spelet för att komma närmare upplevelsen som erbjuds av Notes .

Galaxy S22 Ultra har en plats för att lagra S-Pen, och vissa rapporter tyder på möjligheten att den levereras direkt med mobilen, som för noten.

Relaterade Artiklar

Back to top button