Gå inkognito med kortkommandon i Chrome, Edge, Firefox och Opera

Vi vill alla surfa på nätet så privat som möjligt och använda speciella lägen som inkognito i Google Chrome eller Privat (Inkognito)i(Google Chrome) Microsoft kant (Privat),(Microsoft Edge) hjälper oss med detta. Om du delar en enhet är det vettigt att hålla en del av din webbhistorik för dig själv. Att veta hur man går in i inkognitoläge så snabbt som möjligt kan också spara värdefull tid. Så om du vill öppna ett fönster in inkognito in (Inkognito)Google Chrome med ett kortkommando eller ett privat fönster tittar in (Bläddring)Firefox , Microsoft Edge eller Opera läs den här guiden och lär dig hur det går till:

NOTERA.(OBS:) Vi rekommenderar att du läser om InPrivate och Incognito (om InPrivate och Incognito) innan du startar den här handledningen. Du kommer att förstå vad privat surfning är och hur det skiljer sig från webbläsare till webbläsare. Dessutom kommer du att se att det här surfläget kanske inte skyddar dig på det sätt du tror.

snabbtangent inkognito för (Inkognito)Google Chrome

Kortkommando för att öppna ett fönster i läge inkognito in (Inkognito)Google ChromeCTRL+SKIFT+N. Denna kortkommando fungerar i Windows , linux och Chrome OS . Så allt du behöver göra är att öppna Google Chrome och tryck på denna tangentkombination.

Tryck på CTRL+SHIFT+N i Google Chrome för Windows , linux eller ChromeOS.

Om du använder en Mac klickar du på Kommando ⌘ + SHIFT + N efter att ha öppnat Google Chrome.

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+N i Google Chrome för macOS.

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+N i Google Chrome för macOS.

Du bör se ett fönster i läge inkognita(Inkognito), som visas nedan. Den är svart och har logotypen för en man i förklädd, med hatt och solglasögon, och i mitten finns en förklaring av vad “privat surfning” betyder i Google Chrome .

Google Chrome-fönster i inkognitoläge

Google Chrome-fönster i inkognitoläge

RÅD.(TIPS:) Om du vill skapa skrivbordsgenvägar för att starta Google Chrome och andra webbläsare i privata webbläsarlägen, läs den här artikeln om hur du skapar InPrivate- eller Inkognito-genvägar för Firefox, Chrome, Edge och Opera (InPrivate- eller Inkognito-genvägar för Firefox, Chrome, Edge och Opera).

Snabbnyckel för privat surfning(Privat surfning) Firefox

Först öppet Mozilla Firefox och klicka sedan CTRL+SKIFT+P oavsett om du använder eller inte Windows , linux eller Chrome OS .

Tryck på CTRL+SHIFT+P i Firefox för Windows, Linux och ChromeOS.

Tryck på CTRL+SHIFT+P i Firefox för Windows , linux och ChromeOS.

Om du använder en Mac klickar du på Kommando ⌘ + SHIFT + P P.

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+P i Firefox för macOS.

Tryck på kommando ⌘ + SHIFT+P i Firefox för macOS.

Denna åtgärd öppnar det privata fönstret tittar in (Bläddring)Mozilla Firefox . Du informeras om att du är med privat fönster(Privat fönster) , och några detaljer ges om vad detta betyder. notera(Meddelande) till logotypen för privat surfning, som ser ut som en mask.

Privat surfning i Firefox

Privat surfning i Firefox

RÅD.(TIPS:) Det finns sju sätt webbläsare bör förbättra privat surfning på (Inkognito, InPrivate, etc.) .

Snabbknapp för visning Privat i Microsoft Edge

Microsoft Edge använder samma motor Krom det och (Krom)Google Chrome . Detta betyder också att för att öppna visningsporten Privat med samma kortkommando:

  • CTRL+SKIFT+N på Windows, Linux och Chrome OS.
  • Kommando ⌘ + SHIFT + N på Mac.

Denna åtgärd öppnar förhandsvisningen Privat i ett fönster som liknar det som visas på skärmdumpen nedan. Du ser information om vad den gör och inte gör Privat och du kan också göra en privat sökning med Bing .

Microsoft Edge InPrivate

Microsoft Edge InPrivate

Öppna privat läge(Privat läge) Opera via kortkommando

Opera använder också en renderingsmotor Krom och har samma kortkommandon för privat(Privat) läge:

  • CTRL+SKIFT+N på Windows, Linux och Chrome OS.
  • Kommando ⌘ + SHIFT + N på Mac.

Privat surffönster Opera har en logotyp som liknar Google Chrome-logotypen och informerar dig om vad det här läget gör. Dessutom kan du även aktivera VPN i webbläsaren för ytterligare skydd mot övervakning.

Opera privat surffönster

Opera privat surffönster

Öppna en ny flik Inkognito , Privat eller Privat med ett kortkommando

Om du vill öppna en ny privat flik i samma privata surffönster klickar du på CTRL+T i Windows , linux eller Chrome OS . Denna kortkommando fungerar i alla webbläsare: Google Chrome , Microsoft Edge , Mozilla Firefox och Opera . Är det inte bra att standardisera webbläsare?

Tryck på CTRL+T på Windows, Linux eller ChromeOS för att öppna en ny flik.

Tryck på CTRL+T i Windows , linux eller Chrome OS för att öppna en ny flik.

På samma sätt klickar du på en Mac Kommando ⌘ + T . Denna åtgärd öppnar en ny flik i ett privat fönster i din webbläsare.

Tryck på Kommando ⌘ + T på macOS för att öppna en ny flik.

Tryck på Kommando ⌘ + T på macOS för att öppna en ny flik.

Efter tryckning CTRL+T i Google Chrome nu har vi två flikar öppna i läge inkognito, som visas i skärmdumpen nedan. (Inkognito) Prova samma sak i din webbläsare även om du inte använder Krom .

Två inkognitoflikar i Google Chrome

Två inkognitoflikar i Google Chrome

Som(Vilken) webbläsare föredrar du för privat surfning?

Vi hoppas att vår guide har hjälpt dig att förstå allt du behöver för att gå in i inkognitoläge på din favoritwebbläsare med bara ett kortkommando. Innan du stänger, låt oss veta om du har några frågor och vilken webbläsare du föredrar för privat surfning. Det Google Chrome , Firefox , Microsoft Edge eller Opera ?

Vi vill alla surfa på webben så privat som möjligt och att använda dedikerade lägen som Google Chromes inkognito eller Microsoft Edges InPrivate hjälper oss med detta mål. Om du delar en enhet är det vettigt att vilja hålla en del av din webbhistorik för dig själv. Dessutom kan du spara dyrbar tid genom att veta hur man går inkognito så snabbt som möjligt. Så om du vill öppna ett inkognitofönster i Google Chrome med en kortkommando eller ett Priνate Βrowsing-fönster i Firefox, Microsoft Edge eller Opera, läs den här guiden och lär dig hur det görs:

NOTERA: Innan vi går vidare med den här handledningen rekommenderar vi att du läser om InPrivate och Inkognito. Du kommer att förstå vad privat surfning är och hur det skiljer sig från webbläsare till webbläsare. Dessutom kommer du att se att det här surfläget kanske inte skyddar dig så mycket som du tror att det gör.

Inkognito-genvägstangenten för Google Chrome

Genvägstangenten för att öppna ett inkognitofönster i Google Chrome är CTRL+SKIFT+N. Den här kortkommandon fungerar i Windows, Linux och ChromeOS. Så allt du behöver göra är att öppna Google Chrome och trycka på det här kortkommandot.

Tryck på CTRL+SHIFT+N i Google Chrome för Windows, Linux eller ChromeOS

Tryck på CTRL+SHIFT+N i Google Chrome för Windows, Linux eller ChromeOS

Om du använder en Mac trycker du på Kommando ⌘ + SHIFT + N efter att ha öppnat Google Chrome.

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+N i Google Chrome för macOS

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+N i Google Chrome för macOS

Du bör se ett inkognitofönster precis som det nedan. Den är svart, den har logotypen för en förklädd person, med hatt och mörka glasögon, och en förklaring i mitten om vad det innebär att surfa privat i Google Chrome.

Google Chromes inkognitofönster

Google Chromes inkognitofönster

DRICKS: Om du vill göra skrivbordsgenvägar för att starta Google Chrome och andra webbläsare i deras privata webbläsarlägen, läs den här artikeln om hur du gör InPrivate- eller Inkognito-genvägar för Firefox, Chrome, Edge och Opera.

Genvägstangenten för privat surfning i Firefox

Öppna först Mozilla Firefox och tryck sedan på CTRL+SKIFT+P oavsett om du använder Windows, Linux eller Chrome OS.

Tryck på CTRL+SHIFT+P i Firefox för Windows, Linux och ChromeOS

Tryck på CTRL+SHIFT+P i Firefox för Windows, Linux och ChromeOS

Om du använder en Mac trycker du på Kommando ⌘ + SHIFT + P.

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+P i Firefox för macOS

Tryck på Kommando ⌘ + SKIFT+P i Firefox för macOS

Den här åtgärden öppnar ett fönster för privat surfning i Mozilla Firefox. Du informeras om att du är i ett privat fönster och får lite information om vad det betyder. Lägg märke till logotypen för privat surfning som ser ut som en mask.

Privat surfning i Firefox

Privat surfning i Firefox

DRICKS: Det finns sju sätt på vilka webbläsare ska förbättra privat surfning (Inkognito, InPrivate, etc).

Genvägstangenten för InPrivate-surfning i Microsoft Edge

Microsoft Edge använder samma Chromium-motor som Google Chrome gör. Detta betyder också att den använder samma kortkommando för att öppna ett InPrivate-surffönster:

  • CTRL+SKIFT+N i Windows, Linux och ChromeOS.
  • Kommando ⌘ + SHIFT + N på en Mac.

Denna åtgärd öppnar InPrivate-surfning i ett fönster som liknar det på skärmdumpen nedan. Du ser information om vad InPrivate gör och inte gör, och du kan även utföra privata sökningar med Bing.

Microsoft Edge InPrivate

Microsoft Edge InPrivate

Öppna Operas privata läge med en kortkommando

Opera använder också Chromium-renderingsmotorn, och den har samma genvägsknappar för sitt privata läge:

  • CTRL+SKIFT+N i Windows, Linux och ChromeOS.
  • Kommando ⌘ + SHIFT + N på en Mac.

Det privata surffönstret från Opera har en logotyp som liknar Google Chromes, och det informerar dig om vad det här läget gör. Dessutom kan du även slå på webbläsarens VPN för ytterligare skydd mot spionögon.

Operas privata surffönster

Operas privata surffönster

Öppna en ny flik för Inkognito, Privat eller InPrivate med en genvägsknapp

Om du vill öppna en ny privat flik i samma privata surffönster, tryck på CTRL+T på Windows, Linux eller Chrome OS. Detta kortkommando fungerar i alla webbläsare: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Opera. Är inte standardisering mellan webbläsare bra?

Tryck på CTRL+T på Windows, Linux eller ChromeOS för att öppna en ny flik

Tryck på CTRL+T på Windows, Linux eller ChromeOS för att öppna en ny flik

samma sak, på en Mac, tryck Kommando ⌘ + T. Denna åtgärd öppnar en ny flik i din webbläsares privata fönster.

Tryck på Kommando ⌘ + T i macOS för att öppna en ny flik

Tryck på Kommando ⌘ + T i macOS för att öppna en ny flik

Efter tryckning CTRL+T i Google Chrome har vi nu två inkognitoflikar öppna, som visas på skärmdumpen nedan. Prova samma sak i din webbläsare, även om du inte använder Chrome.

Två inkognitoflikar i Google Chrome

Två inkognitoflikar i Google Chrome

Vilken webbläsare gillar du bäst för privat surfning?

Vi hoppas att vår guide har hjälpt dig att förstå allt du behöver om att gå inkognito i din favoritwebbläsare med bara en kortkommando. Innan du stänger, låt oss veta om du har några frågor och vilken webbläsare du föredrar för att surfa privat på webben. Är det Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge eller Opera?