G.Skill tillkännager Trident Z5, de bästa DDR5-6400-modulerna

G.Skill DDR5 Trident Z5 © G.Skill

En efter en, tillverkare av minnesstickor
sätta sig i stridsordning: G.Skill verkar redan få poäng.

Mycket populär bland entusiaster av “hormondopade” minnesmoduler, slösade G.Skill ingen tid på att ta bort sina berömda Tridents: Z5-familjen är den första serien i sortimentet som konverterar till DDR5. Låt oss göra introduktioner.

Bättre hastigheter, lägre latens

G.Skill var angelägen om att behålla ryktet för sitt mest avancerade sortiment och kunde inte presentera hårspännen som skulle vara nöjd med det absoluta minimumet. Det är därför inte tal om att erbjuda DDR-4800 och Z5:orna kommer omedelbart att finnas i tre versioner.


Familjen kommer därför att erbjuda en “grundläggande” modell i DDR5-5600, men det kommer även att vara möjligt att vända sig till en DDR5-6000 modell och även en DDR5-6400 modell för hastigheter som är mycket högre än vad de bästa kan erbjuda.DDR4 sticks .

G.Skill DDR5 Trident Z5 © G.Skill

G.Skill kan dock inte utföra mirakel och oavsett vilken DDR5 Trident Z5-modell vi tittar på kommer latensen att vara större än på DDR4. G.Skill framkallar timings i CL40-40-40-76 eller CL36-36-36-76 på sina olika batcher.

2x 16 GB kit från november 2021

Ändå, även med CL36-36-36-76 timings, skiljer vi oss från “standard” DDR5-moduler. Vi kommer självklart att vara angelägna om att kontrollera prestandan hos Trident Z5-stängerna så snart vi har kunnat lägga vantarna på en Alder Lake-plattform och G.Skill-modulerna.

G.Skill DDR5 Trident Z5 © G.Skill

Som för år kommer Trident Z5 i DDR5 också att kännetecknas av sin design. G.Skill har planerat att utrusta dem med stora kylflänsar som han har utrustat med flera RGB-lysdioder. Givetvis kommer det att vara möjligt att justera belysningen tack vare moderkortens mjukvara.

G.Skill DDR5 Trident Z5 © G.Skill

Observera att G.Skill endast planerar 16 GB-moduler i Trident Z5-serien som kommer att distribueras i 2x 16 GB-kit. DDR5 – men vi har ingen prisindikation ännu: G.Skill överväger en release i november 2021.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button