Fullmånen påverkar vår sömn: vetenskapen bevisar det

Det verkar som om vår sömn och dess kvalitet beror på många faktorer: vår livsstil, kost och till och med vårt sinnestillstånd .. Det verkar dock som om en ny faktor som på något sätt lyckas påverka sömnen människan representeras av månens cykler. som skulle vara kopplat till sömn-vakna cyklerna. Specifikt skulle fullmånen påverka vår sömn.

Detta visar en studie publicerad i den berömda tidningen Vetenskapens framsteg av ett team av forskare frånuniversitet av Washingtonavuniversitet Nationell av Quilmes ochuniversitet av Yale. För att nå denna slutsats genomförde forskarna inledningsvis studien på 98 ämnen använder gudar handledsmonitor att övervaka kvaliteten och nivån på sova av deltagarna. Specifikt analyserade de ämnen från tre argentinska ursprungsbefolkningen upptäcka “lunar” modell av sömn. Dessutom gjorde de sedan samma analyser på flera hundratals högskolestudenter invånare a Seattle hitta exakt samma modell av “gungaAv sömntimmarna. Forskare, som analyserade deras data, fann att en är registrerad minskad sömn dagarna före fullmåne.

Enligt samma forskare skulle det finnas en förklaring till detta fenomen. I synnerhet på kvällarna före fullmånen finns det mer naturligt ljus tillgänglig efter mörkrets inbrott. Halvmånen som reflekterar mer och mer solljus när fullmånen närmar sig, är mer ljus under kvällen. Under de andra faserna av måncykeln där månen reflekterar en nivå av ljus signifikantistället inträffar de avtagande faserna under natt. Dessa förändringar i naturliga ljusnivåer under månens cykler skulle på något sätt påverka signifikant vår sömn.

Relaterade Artiklar

Back to top button