FTX-krypteringsplattformen lanserar FTX Gaming, en tjänst dedikerad till att spela för att tjäna

spela för att tjäna

Det anses vara nästa stora grej inom spel, enligt vissa stora spelare. Modellen spela för att tjäna får branschaktörer att drömma på jakt efter nya lönsamma ekonomiska modeller.

Plattformen som specialiserar sig på kryptovalutor FTX vill hjälpa dem att demokratisera NFTs i videospel genom att lansera FTX Gaming, en tjänst dedikerad till att spela för att tjäna.

FTX lanserar sin play-to-earn-plattform

Det var bara en tidsfråga innan det hände. På modet med studior och deras investerare, lovar play-to-earn att bli nästa oundvikliga trend på videospelsmarknaden. Ubisoft har gjort sina första satsningar där med sin Quartz-plattform, och andra förlag är också på väg, medan den specialiserade återförsäljaren Gamestop kommer att öppna en egen marknadsplats. Det är dock inte bara de stora videospelsspelarna som är intresserade av denna ekonomiska modell.

FTX-kryptovalutaplattformen har just tillkännagett skapandet av en division som specialiserar sig på videospel och kommersialisering av kryptovalutor och NFT:er i branschen. Enligt uppgifter från Bloombergkommer denna nya filial att erbjuda en plattform för ” krypto som en tjänst vilket kommer att göra det möjligt för utgivare av videospel och studior att lansera NFTs och stödja denna nya blockchain-teknik.

100 miljoner dollar investerade, men spelarna är fortfarande ovilliga

Enheten håller fortfarande på att monteras och kommer att bestå av ett team av nya rekryter som endast arbetar på distans. FTX investerade 100 miljoner dollar i november 2021 tack vare partners som visar ett direkt intresse för användningen av Solana bland videospelsspelare. ” Vi lanserar FTX Gaming eftersom vi ser spel som ett spännande användningsfall för kryptovalutor “, förklarar en talesperson för företaget Bloomberg. ” Det finns över 2 miljarder spelare som har samlat in och lekt med digitala föremål. Nu kan de äga dem. »

Det kommer ändå att bli nödvändigt att kämpa för att övertyga spelarna, som fortfarande är mycket ovilliga, att ta steget. Utgivare och studior som har försökt integrera NFT i sina spel har mött motreaktioner från deras community. Detta var fallet med den oberoende spelutgivaren Team 17, som, förutom att ha mött direkt motstånd från spelare, förlorade många kommersiella relationer efter att ha tillkännagett ankomsten av icke-fungibla tokens runt maskar. Detta är bara ett exempel bland många andra, eftersom ingen skådespelare ännu har lyckats införa idén i sitt samhälle, och alla har alltid tvingats backa.

Jag tror att motreaktionen mest härrör från oro för att studios fokuserar sina ansträngningar mer på kryptovalutor än på att göra det bästa möjliga spelet. Vi tror att blockkedjeteknik tar funktioner som redan finns i spel som avatarer, kläder, belöningar i spelet, samtidigt som de tillåter dem att äga, investera och handla med dessa föremål utanför spelet. Men erfarenheten från alla spelare, inklusive de som inte gör det. vill delta i denna typ av ekonomi, bör alltid vara studiornas huvudmål, oavsett om det finns blockchain eller inte. “förklarade Brett Harrison, VD för FTX till Gränsen.

FTX

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

FTX

  • Avgifter i det låga genomsnittet
  • Mångfald av tillgångar
  • Bra handels- och riskhanteringsverktyg

Med en mängd produkter som kan tillfredsställa nybörjare såväl som de mest experter, är möjligheterna som erbjuds av FTX enorma. Se upp för funktionen för evenemangssatsningar, som flyttar bort från mekaniken med investeringar och till rent spelande. Vi vann över av denna unga plattform, som fortsätter att utvecklas.

Med en mängd produkter som kan tillfredsställa nybörjare såväl som de mest experter, är möjligheterna som erbjuds av FTX enorma. Se upp för funktionen för evenemangssatsningar, som flyttar bort från mekaniken med investeringar och till rent spelande. Vi vann över av denna unga plattform, som fortsätter att utvecklas.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button