FSR 2.0, AMD:s uppskalningsteknik, går med öppen källkod

AMD FidelityFX Super Resolution © AMD

En mer eller mindre direkt konkurrent till NVIDIAs DLSS, FSR 2.0 ökar prestandan på grafikkort med viss framgång.

För exakt ett år sedan lanserade AMD FidelityFX superupplösning för att föreslå ett alternativ till den anmärkningsvärda lösningen Deep Learning Super Sampling (DLSS) från NVIDIA. En riktig framgång för AMD, som även slog huvudet på spiken i mars med presentationen av version 2 och som nu kan skryta med att redan ha “mer än 110 spel” kompatibla med FSR.

Tillgänglig gratis på GPUOpen

Antagandet av AMD-teknik verkar inte behöva tappa fart och amerikanen understryker att ” FSR 2.0 stöder 22 tillgängliga och kommande spel “. Därigenom, Hitman 3 är redan kompatibel medan Lilla Tinas underland borde snart följa.

AMD FSR tidslinje © AMD

Ännu viktigare, för att stödja dess antagande har AMD beslutat att göra FSR 2.0 gratis för utvecklare. Det är nu tillgängligt i form av ett API med öppen källkod tillgängligt på GPUOpen-webbplatsen. Omfattande dokumentation är tillgänglig såväl som C++ och HLSL källkoden.

AMD specificerar att plug-ins för Unreal Engine 4 och 5 är planerade snart, att Xbox-stödet är aktuellt och att FSR 2.0 kommer att finnas tillgängligt i Xbox GDK. För att få veta mer går det givetvis att besöka AMD:s blogg.

Om samma ämne:
AMD:s FSR 2.0 är lika bra som NVIDIAs DLSS 2.0 i tidiga tester

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button