FSP presenterar de första ATX12VO nätaggregaten


Mot en drastisk minskning av förbrukningen av våra datorer när de sätts i “standby”?

FSP är en av de första – om inte den första – tillverkarna som presenterar en strömförsörjningsenhet i ATX12VO-standarden. I verkligheten avslöjar tillverkaren två modeller: döpt FSP750-27SCB, den första kan leverera 750 watt när den andra, FSP650-27SCB, är begränsad till 650 watt.

En 10-polig huvudkontakt

Två block som därför följer tillkännagivandena från Intel som redan för mer än ett år sedan presenterade den nya standarden ATX12VO. Tanken var att förbättra funktionen hos våra datorer och i synnerhet minska deras energiförbrukning i standby-läge.

Block signerade FSP är bland de första som uppfyller den nya effektivitetsstandarden CEC Tier 2 antagen av California Energy Code från 1eh förra juli. För att göra detta har tillverkaren förenklat designen av blocken med en monorail på 12 V. Det är då moderkortet som tar hand om de olika ombyggnader som krävs för att försörja, till exempel i 5 V, kringutrustningen som kräver det.

På anslutningssidan håller de nya FSP-strömförsörjningarna 4+4-stiftskabeln dedikerad till processorn och 8-stiften (eller 6+2) som tillhandahålls för PCI Express. Å andra sidan är 24-stiftsporten ersatt av en 10-stiftsmodell. FSP påpekar slutligen att FSP750-27SCB är certifierad 80 Plus Gold och att en 92 mm fläkt är ansvarig för att hålla den sval.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button